Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Unicef: βράβευση σχολείων και προσωπικοτήτων για την προσφορά τους

Η UNICEF, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, απένειμε σε ειδική τελετή στη Στοά του Βιβλίου, τα Βραβεία UNICEF 2011 σε σχολεία της χώρας και σε προσωπικότητες για τη σημαντική συμβολή τους στην προώθηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Φέτος, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF τίμησε επίσης τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού, καθηγητή Γεώργιο Χρούσο για τη συνολική διαχρονική συμβολή του στα δικαιώματα του παιδιού και της μητέρας στη χώρα μας και ιδιαίτερα την προώθηση του Μητρικού Θηλασμού και των Νοσοκομείων Φιλικών προς τα Βρέφη. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος.
Τα σχολεία που βραβεύθηκαν είναι τα εξής:
Αφίσες:
1ο Βραβείο - Το μοιράζονται τα σχολεία:
- 7ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς - Τάξη Α1.
- Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Πάνου, Ναύπακτος - Τάξη Α1.
2ο Βραβείο - 4ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών, Χανιά.
3ο Βραβείο - Κέντρο Προσχολικής Αγωγής & Νηπιαγωγείο «Αποχρώσεις», Αθήνα.
Βραβείο Δημιουργικότητας - Ειδικό Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης.
Παραμύθια:
1ο Βραβείο - Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία», Τάξη Δ1.
2ο Βραβείο - 41ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, Τάξη Γ2.
3ο Βραβείο - 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, Τάξη Γ2.
Βιβλία - Εφημερίδες:
1ο Βραβείο - 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, Τάξη ΣΤ.
2ο Βραβείο - 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, Τάξη Ε1.
3ο Βραβείο - 6ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, Τάξη ΣΤ.
Τα βραβεία στους μαθητές και τα σχολεία απονεμήθηκαν στα πλαίσια του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» που υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μέσα από το οποίο οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α' & Β' τάξης Δημοτικού ετοίμασαν μια αφίσα, οι μαθητές της Γ' & Δ' τάξης Δημοτικού ετοίμασαν ένα παραμύθι και οι μαθητές της Ε' & ΣΤ' τάξης ετοίμασαν ένα βιβλίο ή εφημερίδα σχετικά με το πως τα ίδια αντιλαμβάνονται τα δικαιώματά τους. Μέσα από τα έργα τους τα παιδιά, διαπραγματεύονται θέματα όπως η φτώχεια, η κλιματική αλλαγή, οι διακρίσεις, ο ρατσισμός, η διαφορετικότητα, η βία στο σχολείο.
Συμμετείχαν προσωπικότητες που προάγουν τα Δικαιώματα των Παιδιών στη χώρα μας, όπως ο καθηγητής κ. Γιάννης Πανούσης και η κ. Ελευθερία Αρβανιτάκη, επικεφαλής της εκστρατείας της UNICEF κατά του μητρικού και νεογνικού τετάνου.
Τα καλύτερα έργα των παιδιών από όλη τη χώρα εκτίθενται στη Στοά του Βιβλίου
(Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) από τις 18 Νοεμβρίου έως και το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου.
Ώρες επισκέψεων: Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00, απογεύματα: 16:00-21:00, εκτός του Σαββάτου 19/11 και του απογεύματος της Τετάρτης 23/11. Κυριακή κλειστά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η UNICEF ευχαριστεί τη Στοά του Βιβλίου για τη φιλοξενία.
Επιτροπή βραβείων: - Μάνος Κοντολέων, Συγγραφέας & Αντιπρόεδρος UNICEF - Παύλος Τσίμας, Δημοσιογράφος - Λόλα Νταϊφά, Δ/ντρια Δημ. Σχέσεων STAR & Μέλος Ε.Σ. της UNICEF - Μερόπη Πρέκα, Ζωγράφος - Πόλυ Μηλιώρη, Συγγραφέας - Βασίλης Λουζιώτης, Εκπαιδευτικός, Μέλος Ε.Σ. της UNICEF - Ηλίας Λυμπέρης, Γενικός Διευθυντής της UNICEF - Σοφία Λαπατά, Προϊσταμένη Τμήμ. Γ' Μαθητικών Θεμάτων Δ/νσης Σπουδών Π.Ε. του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. - Γιώργος Σταθόπουλος, Αντιπρόεδρος, Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ.) - Ράνια Μακρή, Προϊσταμένη Συνηγορίας & Δικαιωμάτων του Παιδιού της UNICEF.
Περισσότερες πληροφορίες: www.unicef.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου