Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου τις ιατρικές επισκέψεις

«Το χέρι στην τσέπη» θα πρέπει να βάζουν οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ όταν επισκέπτονται τους γιατρούς του ασφαλιστικού τους Φορέα μετά την απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) να αναστείλουν τις συμβάσεις τους με το ταμείο του Δημοσίου.Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, ο ΟΠΑΔ οφείλει μόνο στους συμβεβλημένους γιατρούς της Αθήνας περισσότερα από 350 εκατομμύρια ευρώ. Γι’ αυτό το λόγο ο Σύλλογος ζητά από τους γιατρούς να μην παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε εκτέλεση της σύμβασης τους με τον ΟΠΑΔ και να προχωρήσουν από την 1η Δεκεμβρίου του 2011 σε επίσχεση των ιατρικών συμβάσεων.

Επίσης την ίδια ημερομηνία, οι ιδιώτες γιατροί θα πρέπει να αναρτήσουν έξω από τα ιατρεία τους σχετική ανακοίνωση με την οποία θα ενημερώνουν τους ασφαλισμένους ότι θα πρέπει να καταβάλουν τη νόμιμη αμοιβή και να παίρνουν από το γιατρό δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας επισημαίνει ότι η επίσχεση των ιατρικών συμβάσεων είναι δεσμευτική για όλους τους γιατρούς τους οποίους προειδοποιεί ότι η μη εφαρμογή της απόφασης θα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.
www.capitalhealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου