Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Κι όμως η τρόικα ζητά... μείωση του ΦΠΑ!

Τελικά ποιος μας λέει την αλήθεια;
Αφού οι Έλληνες στέναξαν από τη φορολόγηση των πάντων, η τρόικα προτείνει.. μείωση του ΦΠΑ
-Επίσης θέλουν μείωση των αντικειμενικών και να μην πληρώνονται εισφορές για μισθούς κάτω των 300 ευρώ.Τελικά ποιος θέλει τους φόρους η τρόικα ή η κυβέρνηση;
Τελικά ποιος θέλει τα χαράτσια που επιβάλλονται κάθε τρεις και λίγο χωρίς να μειώνεται και το έλλειμμα; Αυτό το ερώτημα γεννάται από τις νέες προτάσεις της τρόικας για τη φορολογία που είναι πιο... ανθρώπινες σε σχέση με όσα έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” η τροικα -μέσω έκθεσης που συνέταξαν τα μέλη της - πρότεινει την πλήρη κατάργηση της πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για μισθούς ως 300 ευρώ, την αντικατάσταση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με άλλες που θα ορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και μείωση του ΦΠΑ στο 19%.

Επίσης προτείνουν στο χαράτσι των ακινήτων να μην υπολογίζονται τα γκαράζ και οι αποθήκες να υπολογίζονται στη μισή από την ισχύουσα φορολογική αξία.

Παράλληλα θέλουν να καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας καθώς έχει αποφέρει στο Δημόσιο περίπου 20 εκ. ευρώ ωστόσο έχει προκαλέσει τη διάλυση ολόκληρων κλάδων, όπως η εμπορία αυτοκινήτων πολυτελείας και ό,τι έχει να κάνει με τα γιωτ.

Για τα τσιγάρα η τρόικα θέλει η τιμή να παραμείνει η ίδια, ωστόσο προτείνουν να αυξηθεί η τιμή του καπνού, καθώς την βρίσκουν δυσανάλογα μικρή.

Ύστερα από έρευνα μηνών επί των φορολογικών θεμάτων στη χώρα μας, οι τροικανοί κατέληξαν σε προτάσεις μεταξύ των οποίων και οι παραπάνω, που θεωρείται ότι θα γίνουν αποδεκτές στο σύνολό τους από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και θα ενταχθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

Τα μέτρα συζητήθηκαν και την περασμένη Παρασκευή στο συνάντηση Βενιζέλου και τρόικας, ενώ συμφωνα με τις πληροφορίες του “Θέματος” το σενάριο που θα παρουσιαστεί στον πρωθυπουργό προς έγκριση θα προβλέπει κατάθεση συγκεκριμένων διατάξεων του νέου φορολογικού εντός του Νοεμβρίου.

Αυτές θα αφορούν διαδικαστικά θέματα, όπως η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που παρατηρείται στις ενδοομιλικές συναλλαγές.

newsit.gr
Μέσω amiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου