Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Φόρουμ ιδεών που αξίζει να διαδοθούν

Αναρωτηθήκατε ποτέ τί θα βλέπατε αν βρισκόσασταν μέσα σε έναν κρατήρα ηφαιστείου, πώς λύθηκε το μαθηματικό θεώρημα του Nash, γιατί γράφει ένας 16χρονος στο περιοδικό Economist και πώς καινοτομεί η Μιcrosοft μέσω μικρών αναδυόμενων επιχειρήσεων; Καλωσήρθατε στο TEDx Athens, ένα φόρουμ καινοτομίας και δημιουργικών συζητήσεων που μοιράζεται γνώση και εμπειρίες από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και δίνει την ευκαιρία σε μία κοινότητα από ανθρώπους που διψούν για το καινούριο να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες.

«Στη σημερινή Ελλάδα είναι επιβεβλημένο να δώσουμε το βάρος στις λύσεις και όχι στα προβλήματα, στην εξέλιξη και τη πρόοδο και όχι στη στασιμότητα. Ο ρόλος των νέων ανθρώπων είναι να ταυτιστούν με τις λύσεις και όχι με τα προβλήματα της κοινωνίας μας. Σε αυτό τον στόχο, δεν μπορώ να σκεφτώ πιο θετικό και δημιουργικό μονοπάτι από την καινοτομία, τη νεανική επιχειρηματικότητα και, τελικά, την ανατροπή», δηλώνει ο συντονιστής της εκδήλωσης, Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου.

Το φετινό ΤΕDxAthens θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Αίθουσα Αντιγόνη).

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι: «Η Τέχνη της Ανατροπής» (The Art of Disruption) και στο πρόγραμμα υπάρχουν ομιλίες από τον κόσμο της τέχνης, της τεχνολογίας, των μίντια και όχι μόνο, καθώς επίσης δρώμενα, αλλά και παράλληλες δράσεις, με στόχο το κοινό να βιώσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

Μεταξύ των ομιλητών, ξεχωρίζουν ο Καλιφορνέζος Τζo Τρίπι, διεθνούς φήμης προσωπικότητα της Στρατηγικής Πολιτικής Επικοινωνίας και συγγραφέας του «The Revolution Will Not Be Televised: Democracy, the Internet, and the Overthrow of Everything», ο Γκλεν Λόουρι, διευθυντής του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, ο Χασάν Ελάχι, καλλιτέχνης και ακαδημαϊκός για θέματα ψηφιακής κουλτούρας, ο 30χρονος Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ένας από τους νεότερους καθηγητές του ΜΙΤ, ο Τζουλιάνο Τουμπίνο, παγκόσμιος διευθυντής της Microsoft για θέματα καινοτομίας και αναδυόμενων επιχειρήσεων, ο Τζορτζ Κουρούνης, ένας από τους διασημότερους κυνηγούς ακραίων φαινομένων στον κόσμο, ο Κλίμενς Γκουπτάρα, ένας 16χρονος χαρισματικός ομιλητής, συγγραφέας και σχολιαστής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει αρθρογραφήσει για έντυπα όπως τα «Der Standard» και «The Economist».

Η κάθε ομιλία διαρκεί έως 18 λεπτά. Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μουσικά δρώμενα.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι συμμετοχές της Καμεράτα Junior και των «Word of Mouth».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ν. Μπακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου