Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Σκάνδαλο 300,000 ευρώ στην Περιφέρεια Στερεάς?

΄Οσμή σκανδάλου αν όχι οικονομικού οπωσδήποτε πολιτικού αναδύει η υπόθεση της κατάθεσης των διαθεσίμων της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος όχι στις Συνεταιριστικές Τράπεζες Λαμίας και Χαλκίδας αλλα στην Εθνική Τράπεζα.Χτες κατά κόρον καταγγέλθηκε στη συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλιου απο τους εκπρόσωπους των δυο Συνεταιριστικών Τραπεζών Λαμιας Δημήτρη Καρδάκο και Χαλκίδας Δημήτρη Παπαγρηγορίου ότι η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα(;),υπάρχει ένσταση της κας Ελένης Μακρή, απέρριψε για λόγους που δεν κρίνονται σοβαροί την καλύτερη οικονομικά και τοπικά και κοινωνικά πρόταση των δυο Τραπεζών και επέλεξαν την Εθνική έστω και αν η Περιφέρεια, δηλαδή τα χρήματα του ελληνικού λαού, θα υφισταντο μια ζημία της τάξης των τριακόσιων χιλιάδων ευρώ.
Σε μια εποχή που τα δημοσιονομικά αποθέματα είναι ελάχιστα , οι πόροι προς την Αυτοδιοίκηση έχουν στερέψει και το ελληνικό δημόσιο αδυνατεί να πληρώσει Νοσοκομεία, φάρμακα, βιβλία, δασκάλους.
Κι όμως υπάρχει ένας φορεας όχι ακριβώς κρατικός αλλα αυτοδιοικητικός δηλαδή αμιγώς λαϊκός που αγνοεί όλα αυτά και διαχειρίζεται κατά το επιεικέστερο με περίεργο τρόπο τα αποθεματικά του.
Γιατι οι δικαιολογίες ότι οι Συνεταιριστικές Τράπεζες στερούνται δικτύου υποκαταστημάτων κ.α. είναι αστείες που υποκρύπτουν σκοπιμότητες που οφείλουν οι έχοντες θεσμικό ρόλο έλεγχου των πράξεων της περιφερειακής Διοίκησης, δηλαδή οι συνδυασμοί της μειοψηφίας να ελέγξουν ως την παραμικρή λεπτομέρεια.
Και δεν είναι η πρώτη φορά αφού παρόμοια σχόλια ακούστηκαν και για την ανάθεση του προγράμματος της κουνουποκτονιας και κατά…σύμπτωση απαντώνται ίδια προσωπα και στην Οικονομική Επιτροπή και στην Αναπτυξιακή.
Οι πολιτες που το πληροφορήθηκαν χτες από τις τοποθετήσεις των περιφερειακών συμβούλων λένε πολλά. Οφείλει άμεσα το σύνολο των παραγόντων της αιρετής Περιφέρειας να προστατέψει το νέο θεσμό και να μη τον καταντήσει τόσο γρήγορα μάλιστα και με τέτοιας μορφής διαδικασίες και πρακτικές έναν θεσμό απαξιωμένα όπως συμβαίνει με τα πολιτικά κόμματα.
Κύριε Περγαντά με δεδομένη την ευαισθησία σας αποδείξτε εδώ και τώρα ότι η γυνή του Καίσαρος πρέπει όμως να ΕΙΝΑΙ και τίμια!
lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου