Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ανακυκλώστε τις συσκευές σας!

Η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. αντιμετωπίζει δυναμικά τις προκλήσεις των καιρών για να μας θυμίσει ότι εξακολουθούν να γίνονται αξιοσημείωτες προσπάθειες με σκοπό την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Έτσι, παρά τις μεγάλες δυσκολίες της αγοράς ηλεκτρικών προϊόντων, η συλλογή συσκευών το πρώτο εννιάμηνο του έτους ανέρχεται σε 31,223,602 κιλά, μόλις 7% κάτω από τα περσινά επίπεδα. Η συγκράτηση των ποσοτήτων συλλογής οφείλεται στις συνεχόμενες ενέργειες της εταιρίας για την ανάπτυξη του δικτύου συλλογής της τόσο σε σημεία λιανικής, όπως καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και σούπερ μάρκετ, όσο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημοσίου τομέα.

Από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, μόνο σε χώρους νέων καταστημάτων, έχει γίνει δωρεάν τοποθέτηση 500 επιπλέον μέσων συλλογής, που περιλαμβάνουν container, κάδους για συσκευές και κάδους για λάμπες, φτάνοντας συνολικά τα 2,700 μέσα συλλογής στα σημεία λιανικής.

Ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιοι οργανισμοί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., με αποτέλεσμα η συλλογή B2B να παρουσιάζει στο εννιάμηνο εντυπωσιακή αύξηση 24%. Η συλλογή αυτή προέρχεται από την απόσυρση πάγιου ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, επαγγελματικών μηχανημάτων, καθώς και οικιακών συσκευών υπαλλήλων. Πολλές εταιρίες δίνουν τη δυνατότητα στο προσωπικό τους να ανακυκλώνουν τις άχρηστες μικροσυσκευές τους στο χώρο εργασίας τους και συγκεκριμένα στους ειδικούς κάδους, που έχει παραχωρήσει η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε..

Το θεσμικό δίκτυο συλλογής παλιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών περιλαμβάνει εκτός των καταστημάτων και των επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μια ακόμα σημαντική πηγή, τους δήμους, που αν ενεργοποιηθούν μπορούν να αποκτήσουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης στην Ελλάδα. Ο συνολικός αριθμός των σημείων συλλογής σε όλες τις παραπάνω πηγές συλλογής ανέρχεται σε 8,500 σημεία.

Η ανάγκη για την προβολή των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την παραβατική δραστηριότητα των πλανόδιων συλλεκτών προέκυψε από έρευνα της MRB, που διεξάγεται ετησίως για λογαριασμό της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.. Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, 8 στους 10 πολίτες δε γνωρίζουν ότι η δραστηριότητα των πλανόδιων συλλεκτών επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον. Παρόλα αυτά, όταν ενημερωθούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη δραστηριότητα αυτή, δηλώνουν ότι έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή τους και ότι αποτελεί σημαντικό κίνητρο ώστε να απαιτούν από το δήμο τους να παραλάβει τη χαλασμένη συσκευή τους προσυμφωνημένη ημέρα και ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου