Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Να σαρωθούν γραφειοκράτες του Δημοσίου, του συνδικαλισμού και του πολιτικού συστήματος

Τι διαπιστώνουμε μελετώντας το Δημόσιο, τα συνδικάτα και το πολιτικό σύστημα; ότι λειτουργούν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μελών τους.Τι κοινό έχουν το Δημόσιο, το συνδικαλιστικό και το πολιτικό σύστημα; Μα, τη γραφειοκρατία. Σύμφωνα με τον πιο απλό ορισμό γραφειοκρατικό γίνεται ένα σύστημα ή ένας οργανισμός όταν εκτρέπεται από το σκοπό του και αντί να υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο, λειτουργεί για λογαριασμό του ίδιου και των μελών του.Τι διαπιστώνουμε μελετώντας το Δημόσιο, τα συνδικάτα και το πολιτικό σύστημα; ότι λειτουργούν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μελών τους.
Γι΄ αυτό το Δημόσιο έχει καταντήσει αντιπαραγωγικό και ταλαιπωρεί τους πολίτες, για τον ίδιο λόγο τα συνδικάτα έχουν φυλλορροήσει, έχασαν την επιρροή τους στην κοινωνία και εξαιτίας της γραφειοκρατίας, μεταξύ άλλων, το πολιτικό σύστημα οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.
Βεβαίως, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα γιατί υπάρχει διαπλοκή ανάμεσα στο Δημόσιο, τα συνδικάτα και το πολιτικό σύστημα.
Το τελευταίο έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη γιατί αυτό επέτρεψε –αν δεν δημιούργησε- τη γραφειοκρατία στο Δημόσιο ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μελών του (κυρίως υφαρπαγή ψήφων, αλλά και παράνομος πλουτισμός), το ίδιο άρχισε και συνεχίζει να χρησιμοποιεί το συνδικαλιστικό σύστημα με σκοπό την επίτευξη στόχων, πολιτικών, ακόμα και προσωπικών επιδιώξεων.
Όμως, το συντεχνιακό τέρας αυτονομήθηκε, το πολιτικό σύστημα άρχισε να αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα και η κοινωνία αφυπνίζεται παρότι δεν μπορεί ακόμα να αντιδράσει προς μία δημιουργική κατεύθυνση.
Όμως, ο χρόνος τελείωσε. Οσοι δεν το καταλαβαίνουν θα βρεθούν στο περιθώριο χωρίς να το καταλάβουν πάλι…
http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου