Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην Επιτροπή Ποιότητας στην Λαμία!!

Άλλα κόλπα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου της Λαμίας

Όταν μιλάμε για αυτοδιοίκηση μιλάμε για ευρεσιτεχνία.
Να σας πω ένα καινούργιο κόλπο που βρήκαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου όταν πρόκειται να κλείσουν καταστήματα.
Από τα 7 μέλη της Επιτροπής δύο ψηφίζουν υπέρ της εισήγησης για να κλείσουν. Ένα ψηφίζει λευκό για να μην τον πιάνει η τσιμπίδα του νόμου και οι άλλοι δύο της μειοψηφίας ψηφίζουν παρών και για να μην τους πιάνει η τσιμπίδα του νόμου και για να μην στοιχειοθετείται πιθανό κατηγορητήριο μελλοντικά αλλά και για να διαφοροποιηθούν από την πλειοψηφία.
Κάπου εκεί στο μέτρημα όμως από τους 6 παρόντες μετράνε μόνο 5 ψήφους. Ο 6ος χάθηκε στο δρόμο. Αν τώρα ψήφιζε υπέρ της εισήγησης υπήρχε κίνδυνος με την ψήφο του προέδρου το θέμα να περάσει παρά τη θέληση των υπολοίπων.

Και επειδή όλο αυτό το σκηνικό δεν στήθηκε μόνο σε μια απόφαση αλλά στήθηκε σε τουλάχιστον τρεις πρόσφατες αποφάσεις για το κέντρο της Λαμίας θα πρέπει να αποδοθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και πολύ δε περισσότερο να προβληθεί το συγκεκριμένο θέμα για το βιβλίο Γκίνες.
Κανείς βέβαια δεν υπολογίζει ποια είναι η αντανάκλαση απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μπροστά στη βούλησή τους τι αξία έχουν όλα αυτά. Τι αξία έχει να ευτελίζονται οι οποιεσδήποτε αρμοδιότητες εκχωρούνται. Αυτοί θέλουν να κάνουν αυτό που θεωρούν ότι πρέπει να κάνουν. Και αν ο νομοθέτης το απαγορεύει αφαιρούν και τον νομοθέτη με διάφορα τεχνάσματα. Μιλάμε για μεγάλη ευρεσιτεχνία.
Οφείλειο Κοτρωνιάς να τους φωνάξει μια μέρα να του εξηγήσουν πως βρήκαν μια τέτοια μέθοδο, να έχουν καιτην πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Φανταστείτε ότι τόσα χρόνια ο Κοτρωνιάς δεν έχει βρει τέτοια πατέντα.
Θα πρέπει να εισηγηθεί ως μέλος της ΚΕΔΕ να τους φωνάξουν εκεί κάτω στην Αθήνα για να τους κάνουν σεμινάρια για να ανοίξει τα μάτια ο Καμίνης και να δει
πως όλα γίνονται αρκεί να το θέλεις.
Φανταστείτε ότι όταν θα τα πάρει ο εισαγγελέας στα χέρια του θα αρχίσει να χαμογελά. Τέτοια πατέντα δύσκολα θα μπορούσε να βρει κάποιος.

Γ.Π στην εφημερίδα Ημέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου