Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΒΟμάστορες - Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

H εβδομάδα που διανύουμε έχει χαρακτηριστεί πανευρωπαϊκά ως «Εβδομάδα Μετακίνησης», με αποκορύφωμα την Πέμπτη 22.9.2011 η οποία έχει οριστεί ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο».

Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι Προβομάστορες, στις 22 Σεπτεμβρίου διοργανώνουν ποδηλατοπορεία και ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα αλλά και τα πόδια τους. Στη χώρα μας από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 1.500.000 νέα αυτοκίνητα, επιβαρύνοντας κατά 80% την ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά τους θερμούς μήνες.

Oι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στη προσπάθεια του Συλλόγου μας για την προώθηση της Εναλλακτικής Κινητικότητας μέσω της χρήσης ενεργειακά αποδοτικών εναλλακτικών μέσων - έναντι των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης - ως καθημερινού τρόπου μεταφοράς των πολιτών στην πόλη μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν ένα πρώτο βήμα για να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία, ότι η μετακίνηση πεζών, ποδηλατών και μέσων μαζικής συγκοινωνίας πρέπει να αποτελούν – ιδιαίτερα στον Δήμο μας - πρώτη προτεραιότητα αλλά και εναλλακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον, τρόπο ζωής».

kamena-voyrla-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου