Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ενημέρωση της βάσης δεδομένων των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Ο τρόπος ενημέρωσης τόσο της βάσης δεδομένων του «Ενιαίου μητρώου εργαζομένων στους δήμους και τις περιφέρειες» όσο και των αριθμοδεικτών αξιολόγησης των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθορίζεται με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης. Η βάση δεδομένων τηρείται στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ, με την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ ΑΕ).
Η βάση δεδομένων τηρείται αρχικά με ειδική διαδικτυακή εφαρμογή και εν συνεχεία μέσω κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας. Τα πληροφορικά συστήματα των δήμων επικοινωνούν με τη βάση δεδομένων, με τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών - διεπαφών (Web Services).
Κατά το χρόνο τήρησης της βάσης με ειδική διαδικτυακή εφαρμογή, οι υπόχρεοι φορείς καταχωρούν τα στοιχεία, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και το χρόνο που ορίζεται στην παρούσα. Με την έναρξη λειτουργίας του κόμβου διαλειτουργικότητας, η βάση δεδομένων τροφοδοτείται αυτοματοποιημένα από το πληροφοριακό σύστημα (πρόγραμμα διαχείρισης προσωπικού) των υπόχρεων φορέων, με στοιχεία όπως:
Ατομικά στοιχεία, υπηρεσιακά στοιχεία, στοιχεία βαθμού, στοιχεία τρόπου ένταξης στο φορέα, στοιχεία χρόνου υπηρεσίας και προϋπηρεσίας, μισθολογικά στοιχεία, στοιχεία εκπαίδευσης, στοιχεία αποχώρησης (σύνταξη, απόσπαση σε άλλο φορέα, μετάταξη κ.λπ.).
Για το έκτακτο προσωπικό η απόφαση αναφέρει ότι θα ενσωματωθούν στη βάση συγκεντρωτικά στοιχεία ανά είδος του έκτακτου προσωπικού και επίπεδο εκπαίδευσης.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την απόφαση.
http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου