Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Θα αγωνιστεί στη Λαμία φέτος ο Πανελλήνιος;

Αβέβαιο είναι το μέλλον της ιστορικής ομάδας Μπάσκετ των ολυμπιονικών στην φετινή διοργάνωση της Α1. Τα οικονομικά προβλήματα, οι υποχρεώσεις προς παίχτες και άλλους πιστωτές έχουν δημιουργήσει ένα δυσβάστακτο βάρος για τον πρόεδρο του Συλλόγου Μίνωα Κυριακού. Η αναζήτηση επενδυτή δεν έχει φέρει έως τώρα κάποιο θετικό αποτέλεσμα αν και ο κ. Κυριακού φαίνεται να έχει κοστολογήσει τη διαπραγμάτευση της ομάδας στις 200.000 ευρώ πέραν των υποχρεώσεων της.
Στο μεταξυ σε θεση αναμονής είναι και ο προπονητής της ομάδας Θανάσης Σκουρτόπουλος.
Ο γενικός διευθυντής του συλλόγου των «Ολυμπιονικών» Ιάκωβος Φιλιππούσης ήταν να ενημερώσει τον έμπειρο τεχνικό για την κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο και, κυρίως, ποιες είναι οι προθέσεις του προέδρου, Μίνωα Κυριακού, για το μέλλον.
Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, πάντως, δείχνει διατεθειμένος να περιμένει, ενώ η σχετική πληροφόρηση που έχει ο ίδιος είναι πως περισσότερες ελπίδες διατηρεί το θέμα της παραμονής του Πανελληνίου στη Λαμία παρά το αντίστοιχο της συγχώνευσης με τον Ηρακλή.
Πάντως οι διαπραγματεύσεις του Πανελλήνιου με τον Ηρακλή για τη συγχώνευση των δύο ομάδων συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής η «χρυσή τομή».
Η υπόθεση, άλλωστε, κάθε άλλο παρά εύκολη μπορεί να χαρακτηριστεί, πόσο μάλιστα από τη στιγμή που για να προχωρήσει θα πρέπει να βρεθεί «μίνιμουμ» ένα ποσό της τάξεως του 1,1 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε χρέη περασμένων ετών, αλλά και το μπάτζετ της νέας περιόδου.
Η επιθυμία του Μίνωα Κυριακού να απεμπλακεί από τα διοικητικά της ΚΑΕ Πανελλήνιος είναι γνωστή εδώ και καιρό. Την ευθύνη των διαπραγματεύσεων του συλλόγου των «Ολυμπιονικών» έχουν ο γενικός διευθυντής Ιάκωβος Φιλιππούσης και ο τιμ μάνατζερ Νίκος Λεπίδας, ενώ από πλευράς Ηρακλή στις συνομιλίες φέρεται να εμπλέκεται ο Μάκης Σαρλής. Ωστόσο, η δυσκολία του εγχειρήματος δεν έχει φέρει έως τώρα τις επιθυμητές εξελίξεις.
Να θυμίσουμε πως ο Πανελλήνιος έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1, ενώ ο Ηρακλής έπεσε οικειοθελώς στη Β’ Εθνική, για να απαλλαγεί από τα συσσωρευμένα χρέη. Επιθυμία των Θεσσαλονικιών είναι να αγοράσουν το ΑΦΜ του συλλόγου των «Ολυμπιονικών», για να επανέλθουν στη μεγάλη κατηγορία, τη στιγμή που στον Πανελλήνιο αναζητούν εδώ και καιρό επενδυτή, για να πουλήσουν την ΚΑΕ.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα, για λογαριασμό της Λαγκούν Άρο, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μανώλης Παπαμακάριος.

Ο 31χρονος γκαρντ, ο οποίος τα προηγούμενα τρία χρόνια ανήκε στον Πανελλήνιο, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με το σύλλογο του Σαν Σεμπαστιάν, ο οποίος θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό στην καριέρα του στο εξωτερικό. Ο Παπαμακάριος είχε δεχθεί πρόταση και από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, αλλά δεν ήθελε να μεταγραφεί στο Ισραήλ.
Οι Ισπανοί μιλούν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον έμπειρο γκαρντ, ο οποίος έχει παίξει ακόμα σε Περιστέρι και Μακεδονικό, ενώ έχει αποτελέσει αρχηγός του Ολυμπιακού, τη φανέλα του οποίου φόρεσε την περίοδο 2005-2008.
http://www.lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου