Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Αντιδράσεις για δρόμο στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Οίτης

Αναστάτωση επικρατεί στα Δ.Δ γύρω από τον Eθνικό Δρυμό της Οίτης μετά τη πρόθεση του Δασαρχείου Λαμίας να προχωρήσει σε έργο διάνοιξης ενός ακόμη δρόμου μέσα στον Δρυμό .
Όπως τονίζει στον FM-1ο κάτοικος και επιχερηματίας της Καστανιάς Υπάτης Γιάννης Σχίζας η διάνοιξη ενός ακόμη δρόμου στον Εθνικό Δρυμό δεν θα προσφέρει τίποτα περισσότερο ενώ αντίθετα θα προκαλέσει προβλήματα. Δρόμοι όπως επισημάινει για τον πυρήνα υπάρχουν αρκετοί ενώ το σημείο που επελέγει τώρα απ΄π το Δασαρχείο αγγίζει την καρδιά του Δρυμού και είναι το πιο πυκνόφυτο. Αν οι εργασίες προχωρήσουν η Οίτη θα γίνει σουρωτήρι σχολίασε ο κος Σχίζας.

Βρισκόμαστε ακόμη σε αναγνωριστικό στάδιο και στη κατάθεση προτάσεων ήταν η απάντηση που έδωσε μέσα από τον FM-1 για το Δασαρχείο Λαμίας ο δασάρχης Νίκος Περδικάκης εξηγώντας πως στόχος της υπηρεσίας δεν είναι η διάνοιξη ενός ακόμη δρόμου αλλά η διασύνδεση δύο τυφλών δρόμων έτσι ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να υπάρχει άνετη πρόσβαση για τα πυροσβεστικά οχηματα.

Το έργο εάν γίνει θα είναι προς όφελος και για την προστασία του Δρυμού και όχι για να υπάρξει καταστροφή του φυσικού κάλους επέμεινε ο κος Περδικάκης χωρίς όμως οι διαβεβαιώσεις του να καθησυχάζουν τους κατοίκους.

lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου