Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Μικρασιατικές Αναμνήσεις 2011: Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η Ένωση Μικρασιατών Λαμίας «Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης»,μας προσκαλεί σ τις εκδηλώσεις «Μικρασιατικές Αναμνήσεις 2011» στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, στην Νέα Μαγνησία. όπως ανεφέρουν στο Δελτίο Τύπου: Πέρασαν 89 χρόνια από τον μαύρο Σεπτέμβρη του 1922 που μπορεί να ξεθώριασαν την αμεσότητα των γεγονότων αλλά που είναι πολύ λίγα για να σβήσουν από την μνήμη μας τα γεγονότα που προκάλεσαν την τραγωδία της Μικρασιατικής καταστροφής και την βίαιη απομάκρυνση του Μικρασιατικού Ελληνισμού από τις τρισχιλιόχρονες πατρογονικές του ρίζες. Οι εκδηλώσεις αυτές που πραγματοποιούνται για πέμπτη συνεχή χρονιά, καταξιώνουν την Ένωση Μικρασιατών Λαμίας ως φορέα εκπροσώπησης όλων εκείνων των συμπατριωτών μας, που οι πρόγονοί τους, πριν από 89 χρόνια υποχρεώθηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, να ξεριζωθούν από τις πατρογονικές τους εστίες, να αποδεκατισθούν και τελικά ως πρόσφυγες να εγκατασταθούν στην περιοχή της Λαμίας και αρκετοί απ’ αυτούς από το 1927 και μετά, στην προσφυγική συνοικία της πόλης μας, την ΝΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ.

Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου Ώρα: 20:30
 Λαογραφική παράσταση Καραγκιόζη

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου Ώρα: 20:30
 Μικρασιατικοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων:
• Εργαστήρι Πολιτισμού
• Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπερχειάδας
• Ένωση Μικρασιατών Λαμίας
 Μικρασιατικό Γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα και τους ερμηνευτές Μάνο ΚΟΥΤΣΑΓΓΕΛΙΔΗ και Ανδριάννα ΜΟΚΑ.


Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
Ώρα: 07:00
 Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, Ιερουργούντος του Μητροπολίτη κ. κ. Νικολάου και ομιλία για τον Μαρτυρικό Θάνατο του Χρυσοστόμου.

Ώρα: 20:30
 Αφιέρωμα στη Σμύρνη και τον Ιεράρχη της:
«Η Σμύρνη κάποτε – Ο Χρυσόστομος Σμύρνης – Η καταστροφή της Σμύρνης»
Συμμετέχει η χορωδία του συλλόγου μας, με χοράρχη τον κύριο Ανδρέα Ιωακείμ και η ορχήστρα της σχολής «ΕΝ’ ΩΔΑΙΣ».
 Ομιλία με θέμα « Η Σμύρνη» από τον πρόεδρο της Ένώσης Σμυρναίων, κύριο Ευάγγελο Τσίρκα.
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και με την συμβολή της Ενώσεως Σμυρναίων και της Ιωνικής Εστίας Θεσ/νίκης.
(Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα γίνει την ίδια ώρα και ημέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, στην οδό Λεωνίδου 11).

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου