Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Freecycle: δίκτυο δωρεάν προσφοράς και ζήτησης αντικειμένων

Το «Freecycle» είναι ένα δίκτυο δωρεάν προσφοράς και ζήτησης αντικειμένων, που δεν χρειαζόμαστε πια. Καρέκλες, παλιοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ογκώδη αντικείμενα -κυριολεκτικά ό,τι βάλει ο νους μας-, μπορεί να μην είναι πια χρήσιμα σε εμάς, αλλά να είναι πολύτιμα για κάποιον άλλο.
Οπότε, μην τα πετάξετε, απλά χαρίστε τα και επωφεληθείτε από τα αναπάντεχα «δωράκια» των μελών του «Freecycle». Άλλη μια έξυπνη λύση στο πρόβλημα της υπερκατανάλωσης και της ανακύκλωσης.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος «Freecycle» στην Ελλάδα, Άγγελος Ιωακειμίδης, μίλησε σήμερα στην εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», «Καλημέρα Αθήνα».

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Το μόνο που κάνουμε εμείς, είναι να εμφανίζουμε -με ηλεκτρονικό τρόπο- αγγελίες από ανθρώπους που χαρίζουν ή ζητούν. Ο στόχος μας είναι, να μη βρίσκονται πράγματα πεταμένα στους σκουπιδοτενεκέδες, από τη στιγμή που είναι χρήσιμα. Έχουμε ξεπεράσει τα έντεκα χιλιάδες μέλη και ανεβαίνουμε. Χρησιμοποιούμε το yahoo groups.

Είναι ένας μικρός οργανισμός, στον οποίο εγγράφεται κανείς με κάποιο username και password και λαμβάνει κάποιο e-mail, όταν κάποιος χαρίζει ή ζητάει κάτι.

Με την εγγραφή αποστέλλεται ένα e-mail με οδηγίες, τι πρέπει να αναγράφεται στην αγγελία και τι όχι. Για παράδειγμα, δεν μπορούν να δοθούν φάρμακα και φαγητά. Καλό είναι να αναγράφεται η περιοχή -για να μην ψάχνει ο κόσμος- και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αντικείμενο. Μπαίνει, λοιπόν, η αγγελία, υπάρχουν οι εθελοντές μας οι οποίοι ελέγχουν το μήνυμα και αναρτάται πάνω στο group και αποστέλλεται, με e-mail, στα άτομα που έχουν εγγραφεί».

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου