Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Για το έγκλημα στο "Βελά" υπάρχουν ένοχοι?

-Τι έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες???
-Θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί???
-Καταστρέφονται περιουσίες και κανείς δεν ακούει!!!!
Το ποτάμι "Βελάς" διέσχιζε την ανατολική Φθιώτιδα στο ύψος του Αχινού και τα νερά του κατέληγαν στη στο Μαλιακό. Όταν ξεκίνησαν τα έργα για την παράκαμψη της Στυλίδας και την νέα χάραξη της εθνικής, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, οι εταιρείες έκαναν παράνομες αμμοληψίες τεράστιων ποσοτήτων δημιουργώντας έτσι τουλάχιστον 3 λιμνοδεξαμενές, τεραστίων διαστάσεων, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες. Τα νερά πλέον συγκεντρώνονται εκεί με αποτέλεσμα να έχει ανέβει η στάθμη και να έχει αλλάξει ο υδροφόρος ορίζοντας.
Οι αμμοληψίες και οι παρεμβάσεις αυτές, όπως καταγγέλλουν στο LamiaReport, έγιναν ΧΩΡΙΣ τις απαιτούμενες άδειες. Αλήθεια, τι έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι παράγοντες που γνώριζαν τι συμβαίνει, όλη αυτή την περίοδο?
Το αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι που έχουν τα σπίτια τους στον οικισμό της Κουβέλας να βλέπουν το νερό να ξεπηδά από το πουθενά, μέσα στους δρόμους, στα θεμέλια και στα υπόγεια των σπιτιών τους, καταστρέφοντας τις περιουσίες τους, όπως βλέπετε στις τελευταίες φωτογραφίες.
Το "ωραίο" της υπόθεσης είναι ότι όπου κι αν έχουν απευθυνθεί δεν μπορούν να βγάλουν άκρη!... "Από τον Άνα στον Καϊάφα"
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή περνά και ο αγωγός πετρελαίου του στρατού, που καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη την οποιαδήποτε παρέμβαση έγινε, χωρίς να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.
Το ερώτημα λοιπόν είναι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί? Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να δώσει λύση και να επαναφέρει τον Βελά στη φυσική του ροή, πριν ο ίδιος μας θυμίσει ότι η φύση εκδικείται?
http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου