Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Μάθημα... υπό ηχορύπανση!

Μετά δυσκολίας πραγματοποιείται το μάθημα στο 70% των σχολείων της κεντρικής Θεσσαλονίκης λόγω της ηχορύπανσης σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αποτέλεσμα να δυσκολεύει η διδασκαλία και να μειώνονται οι επιδόσεις των μαθητών. Συγκεκριμένα, 18 από τα 24 δημοτικά σχολεία της κεντρικής Θεσσαλονίκης, του δυτικού τομέα της και της Άνω Πόλης, που εξετάστηκαν στο πλαίσιο έρευνας της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, βρέθηκε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηχορύπανση. Η ηχορύπανση προέρχεται από το θόρυβο διερχόμενων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και άλλων οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνται στην γύρω περιοχή.

Επιπλέον 1 στους 2 δήλωσε πως δυσκολεύεται να διδάξει ή να μελετήσει σε αυτές τις συνθήκες.

Σε αντίστοιχη έρευνα της Αμερικανικής Εταιρείας Ωτολογίας, τα παιδιά που έκαναν μάθημα σε τάξεις με ηχορύπανση είχαν χαμηλότερους βαθμούς από τους συμμαθητές τους που έκαναν μάθημα σε «ήσυχες» τάξεις.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αποδεικνύουν την αναγκαιότητα μόνωσης των τάξεων και των σχολείων από τους εξωτερικούς θορύβους.
http://www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου