Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Δεν ''άκουσε΄΄ ο Δήμαρχος την ερώτηση για την χάραξη του νέου δρόμου Βόλου-Αντιρρίου

Ερώτηση για τον νέο αυτοκινητόδρομο Βόλου – Αντίρριου

Στις 10/7/2006 μαζί με τον τότε Νομάρχη και τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου είχατε υποβάλει Υπόμνημα προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ Σουφλιά, όπου μαζί με τα άλλα, ζητούσατε τα εξής:

«Η μελέτη του συστήματος των έργων και των ΠΑΘΕ και Ε65, εκπονήθηκε με την παραδοχή ότι ο οδικός άξονας προς Άμφισσα – Αντίρριο μελλοντικά θα ακολουθήσει νέα χάραξη (από την περιοχή της ΠΕΟ Λαμίας – Αθηνών). Η παραδοχή αυτή δεν λαμβάνει υπόψη τη σημερινή σύνδεση του δρόμου με τον ΠΑΘΕ στις Θερμοπύλες. Έχοντας υπόψη τη γεωμορφολογία της περιοχής, ο άξονας προς Άμφισσα – Αντίρριο, να έχει αφετηρία τον Α/Κ Θερμοπυλών»

Ζητούσατε με λίγα λόγια να μην διασχίζει διαγώνια τον παραγωγικό κάμπο του Σπερχειού και ο οδικός άξονας – μεγάλος αυτοκινητόδρομος Βόλου – Αντίρριου, ο οποίος θα ολοκληρώσει την καταστροφή της κοιλάδας και θα πολλαπλασιάσει τα προβλήματα, αυτά που τώρα όλοι διαπιστώνουμε.

Από τότε δεν κάνατε τίποτα με αποτέλεσμα να συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες με τις απαλλοτριώσεις και τις άλλες μελέτες, που προβλέπονται. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός προβλέπεται και χαράσσεται να κάνει κόμβο στο ύψος του Κόμματος, συνεχίζεται προς τη Γέφυρα του Ασωπού, από όπου θα ανεβεί προς το Μπράλλο για να οδηγηθεί με σήραγγα προς τη Γραβιά κλπ. Ενώ η πρόταση της Νομαρχίας Φθιώτιδας τότε, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και η δική σας ήταν ο κόμβος να γίνει στο σημερινό κόμβο των Θερμοπυλών, για να ακολουθήσει την υπάρχουσα χάραξη

Άρα τα λάθη και οι παραλείψεις είναι διαρκείς και το «δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού». Είναι ευκαιρία να φέρουμε ξανά τους αρμοδίους προ των ευθυνών τους, πριν είναι αργά, όπως λένε ότι είναι αργά για τον Ε65 να συζητάμε οποιαδήποτε βελτίωση της χάραξης.

Ο Δήμαρχος έκανε πως δεν άκουσε τίποτα για το θέμα, ούτε φυσικά θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει στον κ Στασινό, όταν το έφερε για δεύτερη φορά στη συζήτηση του ψηφίσματος για τα αντιπλημμυρικά του Σπερχειού. Ό,τι ακριβώς έκανε πριν μερικά χρόνια, όταν φέραμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την χάραξη του Ε65 βόρεια της Λαμίας και όχι μέσα από τον κάμπο. Σήμερα μετράμε όλοι τις ζημιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου