Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η φύση δεν πρέπει να πληρώσει την κρίση

Το WWF Ελλάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο νέο υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επισημαίνοντας τις απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν από την πολιτική ηγεσία για την ολοκληρωμένη προστασία του περιβάλλοντος.

Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, κατέθεσε στον Γ. Παπακωνσταντίνου, την έκθεση "Δεσμεύσεις για εφαρμογή - Η περιβαλλοντική νομοθεσία στην Ελλάδα", η οποία αποτυπώνει με λεπτομέρειες την κατάσταση στη χώρα μας, προτείνοντας ταυτόχρονα και λύσεις

"Πάγια θέση μας είναι πως σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης, η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να αποτελέσει βασικό πυλώνα για μια πραγματικά βιώσιμη και υγιή αναπτυξιακή πορεία της χώρας", υπογράμμισε ο διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας.

Όσον αφορά στον νόμο "fast track", για την επιτάχυνση των επενδύσεων, το WWF τον χαρακτηρίζει "επίθεση" στο περιβάλλον, εκφράζοντας τις ανησυχίες της για την αποδυνάμωση των περιβαλλοντικών υπηρεσιών, κυρίως δασικών, υπογραμμίζοντας ότι, "καλούνται να ελέγξουν σε τοπικό επίπεδο το έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος".

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου