Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Με παραβάσεις που διαπιστώνουν αναρμόδια όργανα διαιωνίζεται ο φαύλος κύκλος στην Λαμία

Αν ο δήμος ήθελε να λύσει το πρόβλημα μέσα στο κέντρο της Λαμίας έχει απεριόριστες δυνατότητες.
Δεν έχει αστυνομικού χαρακτήρα δυνατότητες αλλά έχει εντελώς διαφορετικές. Θα μπορούσαν για παράδειγμα οι δημοτικοί αστυνομικοί που περνούν στους κεντρικούς δρόμους μέσα στην πόλη να βεβαιώνουν όπου βλέπουν κατάληψη πεζοδρομίων παραβάσεις που έχουν σχέση με την παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

Αυτή η παράβαση φέρνει πρόστιμο και είναι αυτοτελής και θα μπορούσαν να τις βεβαιώνουν κάθε μέρα. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα τέτοιες παραβάσεις δεν υπάρχουν. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τα καταστήματα του κέντρου δεν έχουν βεβαιωθεί.
Αυτό δεν είναι τυχαίο. Μια από τις πλέον εμφανείς αρμοδιότητες tης δημοτικής αστυνομίας δεν ασκείται. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Ακόμη αρμοδιότητα έχει ο δήμος της Λαμίας. Περί παράνομων καταλήψεων έχει τη δυνατότητα με δικά του συνεργεία να απομακρύνει τα καθίσματα εφόσον βεβαίως οι ιδιοκτήτες τους δεν τα μαζεύουν όταν συντελείται η παρανομία. Ούτε και αυτό το κάνει. Φτάνει όμως σ' ένα άλλο σημείο στο οποίο δεν έχει αρμοδιότητα. Να βεβαιώνει παραβάσεις και να προχωρεί δήθεν κάποιες διαδικασίες χωρίς να έχει εκ του νόμου δικαίωμα να προχωρήσει σε
κάτι τέτοιο.

Είναι αυτονόητο ότι δεν αποκαθιστάται η νομιμότητα και αν θέλετε και η ισορροπία μέσα στο κέντρο της Λαμίας με αυθαίρετες και παράνομες πράξεις της δημοτικής αρχής.
Θα μου πείτε τυχαία πήγαν εκεί τα πράγματα; Ε… όχι βέβαια. Ακόμη και η χθεσινή διαδικασία έχω την υποψία ότι ήταν συνειδητή. Με τέτοιες φούσκες προσπαθούν να περάσει και φέτος το καλοκαίρι μέσα σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας και το κυριότερο όλο αυτό το σκηνικό των ελέγχων να λειτουργεί ως άλλοθι στη δημοτική αρχή. Δεν είναι μακριά οι υποθέσεις που κάνουν αρκετοί ότι πρόκειται για συνειδητές επιλογές σε διακριτές διαδικασίες για να μην οδηγούν πουθενά και να ανακυκλώνουν το πρόβλημα. Δηλαδή περιγράφουν μια διαδικασία ότι οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής κάνουν πλάτες στα καταστήματα που παραΝομούν.

Και να πάμε και ένα βήμα πιο κάτω. Είναι άγνωστο στη δημοτική αρχή ότι λειτουργούν καταστήματα χωρίς άδειες; Είναι ανάγκη να εντοπίζουν παραβάσεις γι’αυτά τα καταστήματα στο θέμα της ηχορύπανσης; Είναι ανάγκη γι’αυτά τα καταστήματα να ασχολούνται με 1 ή 2 db υπέρβαση στο όριο της νομιμότητας όταν όφειλαν να έχουν κλείσει προ πολλού; Για να μην δουλευόμαστε πλέον. Ή θα αποφασίσουν να πουν την αλήθεια ή σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να την ομολογήσουν.
Αυτά προς το παρόν

Γ.Π
Εφημέρίδα Ημέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου