Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Οι φοίνικες στην περιοχή Τσαλτάκη μνημείο εγκατάλειψης και αποτυχημένων επιλογών

Απαντώντας στην ακόλουθη ερώτηση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας, ο Κος Δήμαρχος απάντησε πως ο κάθε φοίνικας κόστισε 3.000 ευρώ (από κοινοτικά προγράμματα) ενώ απέφυγε να δεσμευθεί για την πιθανή απομάκρυνση-αντικατάστασή τους.
Πάγια θέση μας είναι πως κάθε ευρώ που ξοδεύεται στην Λαμία θα πρέπει να αποδίδει το πολλαπλάσιο στον δημότη και όχι να γίνονται έργα βιτρίνας τα οποία να παρατιόνται στην τύχη τους, θυμίζοντας καθημερινά τις αποτυχημένες επιλογές και ενέργειες κάθε λογής ''υπεύθυνων'' της Δημοτικής Αρχής.

Ερώτηση για τους ξερούς φοίνικες σε δημοτικό πάρκο της περιοχής Τσαλτάκη

Σε δημοτικό πάρκο στην περιοχή Τσαλτάκη – Μαρινόπουλου έχει φυτέψει ο Δήμος, πριν περίπου έξι χρόνια, αρκετούς φοίνικες. Η εικόνα όμως που παρουσιάζουν σήμερα είναι απογοητευτική. Όλοι σχεδόν έχουν ξεραθεί. Το πιο πιθανό είναι να έχουν προσβληθεί από το κόκκινο σκαθάρι. Αυτό, σύμφωνα με γραπτές πληροφορίες στο διαδίκτυο, ήρθε στη χώρα μας με την εισαγωγή φοινίκων, χωρίς πιστοποιητικά, που έκαναν εργολάβοι το 2004 για την Ολυμπιάδα.Από τότε έχει εξαπλωθεί και προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στους φοίνικες σε πολλές περιοχές, που εκτός από την περιβαλλοντική διάσταση, έχει και οικονομική, αφού πρόκειται για ακριβά δέντρα.

Θέλουμε να μας πληροφορήσετε:
-Πόσο ήταν το κόστος προμήθειας και φύτευσης των φοινίκων
-Αν έχει απασχολήσει τις υπηρεσίες του Δήμου η σημερινή τους εικόνα
-Τι σκοπεύει να κάνει ο Δήμος για την οργανωμένη απομάκρυνση αυτών των δέντρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου