Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Γιατί πρέπει να ψηφίσουν όλοι οι έμποροι

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία γενική συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου. Τότε μαζί με την πρόσκληση είχε αποσταλεί στα μέλη και μια επιστολή όπου συνοψιζόντουσαν ορισμένες σκέψεις γιατί κρίνονταν απαραίτητη η συμμετοχή όλων. Και τότε είχε προηγηθεί μια μεγάλη κινητοποίηση που είχε συσπειρώσει το σύνολο των εμπόρων με μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων που ξεπέρασε το 95%. Μια κίνηση που έδειχνε πως όταν θέλουμε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Δυστυχώς στη συνέλευση ήρθαν πολύ λίγοι αν και η πρόσκληση συνοδευόταν από την παράκληση «..Συνάδελφοι αν δεν πολεμήσουμε όλοι μαζί δεν πρόκειται να αφήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά μας. Αν δεν τους αντιπαραθέσουμε την αριθμητική υπεροχή μας, δεν πρόκειται να μας υπολογίσουν. Αν δε μας δουν όλους μαζί, δε θα συνειδητοποιήσουν ότι κινδυνεύουν να χάσουν τους παχυλούς μισθούς τους, τα προνόμια και τα οφίτσιά τους….», λόγια που 3 μήνες αργότερα παραμένουν ιδιαίτερα επίκαιρα!

Σήμερα έχοντας στην πλάτη μας ένα επιπλέον, πιο επώδυνο μνημόνιο, με την ύφεση να έχει φτάσει σε ποσοστά ρεκόρ ακόμα και για αφρικανική χώρα, την υποκατανάλωση να φτάνει στα όρια της μη κατανάλωσης και την κυβέρνηση να νομοθετεί καινούριους φόρους, νομίζω ότι επιβάλλεται να δείξουμε και πάλι τη δύναμή μας. Κατά την τελευταία κινητοποίησή μας δεν ήταν λίγοι αυτοί που μας ζήτησαν ακόμα πιο δραστικά μέτρα (άρνηση καταβολής ΦΠΑ, ΟΑΕΕ, κλεισίματα εθνικών οδών, εφοριών και άλλα πραγματικά ενδιαφέροντα), ποιος όμως γνωρίζει ότι κι όταν ακόμα προτείνουμε τέτοιες κινητοποιήσεις στα τριτοβάθμια όργανα απλά μας λένε ότι δε γίνονται!

Δυστυχώς ακόμα και στο συνδικαλισμό (μάλλον πρωτίστως εκεί) η φωνή σου μετράει από τους πόσους έχεις μαζί σου! Σε αυτές τις δύσκολες εποχές λοιπόν χρειάζεται και πρέπει να έχουμε ένα σύλλογο δυνατό. Είναι κρίμα στις εκλογές να ψηφίζουν 188 άτομα όταν μπορούν αν ψηφίσουν 300! Αυτό σημαίνει περισσότερους εκπροσώπους στην Ομοσπονδία και κατ’ επέκταση σε συνεργασία με τους άλλους εμπορικούς συλλόγους δυνατή φωνή στην ΕΣΕΕ.

Μόνο με τη συμμετοχή μπορούμε να φέρουμε προγράμματα στο σύλλογο και τα μέλη μας, αλλά και να πιέσουμε τοπικούς και άλλους άρχοντες να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα των εμπόρων και να τα λύσουν.
Δεν πρέπει να αφήσουμε τη δύναμη μας που είναι η συμμετοχή στα κοινά.
Πολλές φωνές είναι καλύτερες από τις 11 φωνές του συμβουλίου.
Στηρίξτε και ελέγξτε το συμβούλιο του συλλόγου με την ψήφο σας.
Ελάτε όλοι σήμερα στα γραφεία του συλλόγου Όθωνος 3 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και ψηφίστε για το καλό του συλλόγου που είναι και για το δικό σας συμφέρον. Σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά η συμμετοχή.

Κυριάκος Καραγιάννης
Πρώην Ειδικός γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου