Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τα διάβασες; Άστα ελεύθερα

Μία πρωτοβουλία του περιοδικού «City» που στοχεύει στην δημιουργία βιβλιοθηκών σε κάθε φυλακή της χώρας. «Τα διάβασες; Άστα ελεύθερα». Με αυτή την μικρή φράση, το περιοδικό προτρέπει τον κόσμο να χαρίσει τα βιβλία που έχει ήδη διαβάσει και να δώσει στους φυλακισμένους την ευκαιρία να βιώσουν και εκείνοι τα μαγικά συναισθήματα που μπορεί να σου χαρίσει ένα βιβλίο.

Την ώρα που η πολιτεία παραμένει στην αδράνεια όσον αφορά την οργάνωση και τις δραστηριότητες των φυλακών, χωρίς καμία σκέψη και πρωτοβουλία, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία μέσω αυτής της προσπάθειας να αποδείξουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Απλώς, αρκεί να το θέλουμε. Σίγουρα δεν γίνεται να μετατραπεί σε πάρκο η φυλακή, η «χωματερή» των ανθρώπινων ψυχών, όπου στοιβάζονται μαζί μικροοφειλέτες του ΙΚΑ, άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις δόσεις κάποιου δανείου μαζί με διαρρήκτες και φονιάδες. Ακόμη και στη χωματερή μπορεί να ανθίσει ένα λουλούδι αν του δώσεις νερό και φως.

Το περιοδικό «City» ξεκίνησε την πανελλήνια εκστρατεία συγκέντρωσης βιβλίων με στόχο την δημιουργία βιβλιοθηκών στις φυλακές συμβολικά από την έκθεση Θεσσαλονίκης που έκλεισε φέτος 30 χρόνια.

Μία πρωτοβουλία που αξίζει να βρει αρκετούς υποστηρικτές. Αρκεί να σκεφτείτε πόσο ωραίο θα ήταν να νιώσουν και αυτοί οι άνθρωποι, τα συναισθήματα που σου προκαλεί η ανάγνωση ενός βιβλίου. Το ταξίδι που σε πάει. Τα μέρη και τις εικόνες που σου δημιουργεί στο μυαλό. Ότι βιβλίο έχετε διαβάσει, αφήστε το ελεύθερο… ακόμα και μέσα σε μία φυλακή.

Πληροφορίες: www.cityportal.gr
e-mail: ss@cityportal.gr
τηλ.: 2310288277

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου