Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Διακοπές; 112!

Οι διακοπές είναι διακοπές, το ξαφνικό μπορεί να συμβεί όμως το 112 είναι πάντα παρόν. Είναι ο ενιαίος αριθμός κλήσης εκτάκτου ανάγκης. Αχρείαστο βέβαια, αλλά καλύτερα που υπάρχει: ο ένας ενιαίος αριθμός σε όλα τα κράτη μέλη που συμπληρώνει, χωρίς να τους καταργεί, τους εθνικούς αριθμούς όπως το 100 ή το 166 για αστυνομία, ασθενοφόρο και κάθε άλλη επείγουσα ανάγκη..

Στην ολομέλεια του Ιουλίου, την ερχόμενη εβδομάδα, θα παρουσιασθεί η έκθεση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ (Σοσιαλιστές) Συλβάνας Ράπτη, για το βαθμό λειτουργίας του 112, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και το πάντοτε ακανθώδες θέμα της επαρκούς χρηματοδότησής του. Εξετάζονται επίσης οι λεπτομέρειες της χρήσης του, όπως ο χρόνος αναμονής στις κλήσεις, οι γλώσσες στις οποίες είναι προσβάσιμο σε κάθε χώρα, ο γεωγραφικός εντοπισμός εκείνου που καλεί και άλλα.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι ήδη το 112 έχει σώσει ζωές αλλά επισημαίνεται και ότι ακόμα δεν έχει μπορέσει να εκπληρώσει την υπόσχεσή του. Όπως σημειώνει η ίδια η κ. Ράπτη, είναι κρίσιμο αυτό να γίνει πραγματικότητα διαφορετικά το 112 απλώς δεν θα μπορέσει να ωφελήσει όσο θα μπορούσε.

Μεταξύ άλλων συστήνεται έτσι και η χρήση μετάφρασης για να διευκολυνθεί η χρήση του από όλους παντού και τονίζεται η ανάγκη εγγυημένης πρόσβασης στη χρήση του από άτομα με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου