Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Μέσω ΚΕΠ η χορήγηση αδειών ίδρυσης μουσικών σχολών

Η διοικητική διαδικασία για τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Ωδείων, μουσικών σχολών και παραρτημάτων αυτών) μπορεί να διεκπεραιώνεται και μέσω των ΚΕΠ, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Πολιτισμού - Τουρισμού Π. Γερουλάνος και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας συμπληρώνεται ειδικό έντυπο αίτησης, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Επίσης, στην απόφαση προβλέπεται και η απλούστευση των διαδικασιών συγκέντρωσης δικαιολογητικών για τη χορήγηση αδειών, όπως η δυνατότητα του ενδιαφερομένου να καταθέτει αντί πιστοποιητικού δήμου ή κοινότητας φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Παράλληλα, στη θέση του πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή έχει νόμιμα απαλλαγεί απ’ αυτές.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου