Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ιδρύεται Κέντρο Φυσικών Επιστημών στην Υπάτη!

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας, με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.

Στο Αστεροσχολείο Υπάτης έγινε παρουσίαση της πολύχρονης ιστορίας και δράσης της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, από τους κ. Μαυρομμάτη Κων/νο, πρόεδρο και τον κ. Ζαχείλα Λουκά, γενικό γραμματέα.

Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση της δράσης του ΣΕΑΦ από τον κ. Σφήκα Γιώργο, πρόεδρο και προβολή στο αστροθέατρο (πλανητάριο) από τον κ Κοντογεώργο Οδυσσέα, αντιπρόεδρο, με θέμα «οι φάσεις της Σελήνης».

Απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα στην Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος Βόλου, από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε στον τόπο τεχνών «Χώρα» στα Λελέικα Υπάτης, με την διάλεξη, ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο: «από τη Μεγάλη Έκρηξη ως σήμερα», από τον κ. Ξενάκη Χρήστο ειδικό γραμματέα της Ε. Α. & Δ. Βόλου,
και την παρουσίαση των αστερισμών από τον κ. Μουτσιάρα Κων/νο, αντιπρόεδρο της Ε. Α. και Δ. Βόλου, κόντρα στο πείσμα του καιρού, που δεν μας επέτρεψε την παρατήρηση με τηλεσκόπια.

Την έκπληξη της βραδιάς, επιφύλαξε ο δ/ντης της ΔΔΕ Φθιώτιδας κ. Μιχελής Αθανάσιος, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση τμήματος Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ), με έδρα την Υπάτη και την επωνυμία «Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης», με απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ.

Το ΔΣ του ΣΕΑΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου