Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Επίσκεψη μελών της Πρωτοβουλίας στην 'Αβάθμια εκπαίδευση

Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Στασινό επισκέφθηκε τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ Σιούτα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών ρομά, στην μετακίνηση των μαθητών και στην συγχώνευση των σχολικών μονάδων.

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά ρομά, ο κ Σιούτας τόνισε ότι από μέρους της Διεύθυνσης όλα είναι έτοιμα να μπορέσουν τα παιδιά του καταυλισμού του Ξηριά να φιλοξενηθούν στις Τάξεις Υποδοχής, αναλύοντας με κάθε λεπτομέρεια και βήμα βήμα τις ενέργειες που έχουν γίνει γι’ αυτό μέχρι τώρα. Οι αίθουσες στα πέντε όμορα δημοτικά σχολεία είναι έτοιμες και έχουν γίνει οι εμβολιασμοί των παιδιών. Είναι δε σε διαρκή επικοινωνία με τον καθηγητή κ Παπακωνσταντίνου, που έχει την ευθύνη της υλοποίησης του προγράμματος για την εκπαίδευση των παιδιών ρομά. Αυτό που καθυστερεί είναι οι προσλήψεις από το Υπουργείο των ειδικά εκπαιδευμένων δασκάλων που θα στελεχώσουν τις Τάξεις Υποδοχής στα πέντε σχολεία της Λαμίας και τη μία Τάξη στο Δημοτικό Σχολείο Ανθήλης.

Ενημέρωσε επίσης ότι λειτουργεί ήδη Τάξη Υποδοχής στο 7ο Δημοτικό Σχολείο για τον καταυλισμό του Παγκρατίου και ότι οκτώ τσιγγανάκια (από τα δεκαοκτώ, που είναι σε ηλικία να πάνε σχολείο) παρακολουθούν κανονικά μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο Ανθήλης, από τα οποία τα πέντε ενισχύουν την πρώτη τάξη και τα τρία είναι σε μεγαλύτερες τάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου