Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Κίνδυνος για το Πανεπιστήμιο Στερεάς μετά το πόρισμα

Σε κίνδυνο κατάργησης ή συγχώνευσης βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Στερεάς, μετά το πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας που παραδόθηκε στην Υπουργό Παιδείας.

Στό πόρισμα επισημαίνεται πως είναι αναγκαίος ο έλεγχος της μεγάλης διασποράς εξειδικευμένων τμημάτων στα Πανεπιστήμια που δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
Αναγνωρίστηκε η ανάγκη για την ανάληψη μελετημένων διορθωτικών κινήσεων , ως συνέχεια μιας ουσιαστικής αξιολόγησης των Ιδρυμάτων / Τμημάτων.
Η σημερινή κατάσταση χαρακτηρίζεται σε κάποιο βαθμό από μάλλον μεγάλο αριθμό ιδρυμάτων, υπερβολική εξειδίκευση κάποιων τμημάτων, που ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται για να αποκτήσουν λόγο ύπαρξης έναντι άλλων, μεγάλη διασπορά ανά την επικράτεια που συνδέεται με τη διασπορά πόρων, χωρίς την επίτευξη συνεργειών, σε αρκετές περιπτώσεις ασάφεια, αλληλοεπικαλύψεις γνωστικών αντικειμένων, υπερβολικά μεγάλο αριθμό τμημάτων με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο (ελκυστικό για την αγορά τη δεδομένη χρονική στιγμή), ιδρύματα με εξαιρετικά μικρό αριθμό τμημάτων ή παραρτήματα ΤΕΙ με μόνο ένα τμήμα κ.λπ.

Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου