Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κλειστά αύριο και τα καταστήματα στη Λαμία

Αποφάσισαν να "κατεβάσουν ρολά", έστω και την τελευταία στιγμή...

Τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ανακοίνωσε έστω και την τελευταία στιγμή ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας, όπως δηλώνει ο Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου Κυριάκος Καραγιάννης:''Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Υπήρξε έντονος προβληματισμός και σκέψεις στο Δ.Σ. όχι για τη χρησιμότητα ή όχι μιας τέτοιας κινητοποίησης, αλλά για την διασφάλιση της επιτυχίας της. Τελικά αφήσαμε στην άκρη απόψεις του τύπου "αν ανοίξει ο γείτονάς μου πρέπει να ανοίξω και γω…" και προχωράμε σε κλείσιμο των καταστημάτων μας αύριο Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου''.

Πρόκειται για την κορύφωση της διαμαρτυρίας στην 3ήμερη κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΕΣΕΕ απέναντι στα μέτρα που προτίθεται να περάσει η κυβέρνηση και πλήττουν το Ελληνικό Εμπόριο.''Την ώρα που η μία επιχείρηση κλείνει πίσω από την άλλη, η κυβέρνηση μιλάει για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς το πολύπαθο πλέον εμπόριο ανήκει στα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα..'', αναφέρει ο κ. Καραγιάννης για να συνεχίσει''…δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την τύχη του ωραρίου στη σωστή ή όχι ερμηνεία ενός δημόσιου λειτουργού που θα κληθεί να εφαρμόσει τα όσα ξαφνικά έπεσαν στην αρμοδιότητά του στα πλαίσια του Καλλικράτη. Θυμηθείτε το πρόσφατο χτύπημα κάτω από το τραπέζι για την τουριστικοποίηση, μόνο στα χαρτιά φυσικά, όλων των περιοχών με προφανή στόχο την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών που ζητούν άνοιγμα όλες τις Κυριακές και αργίες''.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην απεργία δε συμμετέχει η τριτοβάθμια αρχή των Επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ), γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο από το σύνολο των εμπόρων, καθώς όπως επισημαίνουν ''όταν ο Αλογοσκούφης προετίθετο να καταργήσει το αφορολόγητο των 10000 € μέτρο που έπληττε κατ’ αρχήν τα ελεύθερα επαγγέλματα, οι έμποροι είχαν ενώσει τις γροθιές τους στο δίκαιο του αγώνα, ενώ τώρα που η Τρόικα στοχοποιεί το εμπόριο όχι απλά δε συμμετέχουν αλλά ούτε καν στηρίζουν τις κινητοποιήσεις''.

Lamiareport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου