Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Δικαστική η εξέλιξη με τα σχολεία για τους ΡΟΜΑ.

Στο Άρειο Πάγο φέρνουν το θέμα της άρνησης υποδοχής των ΡΟΜΑ σε σχολεία της χώρας μεταξύ αυτών και της Λαμίας οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις και Κοινότητες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ρομά στην Ελλάδα .Οι οργανώσεις δηλώνουν αποφασισμένες να προσφύγουν για το ίδιο θέμα και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Το θέμα αυτό τέθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ/Σ Λαμιέων όπου και ζητήθηκε να συζητηθεί διεξοδικά σε επόμενη συνεδρίαση.
Το μέλος της πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών Λαμίας Γιώργος Καλλιώρας μιλώντας στον FΜ-1 επέρριψε ευθύνες στον δήμαρχο Λαμιέων για αδράνεια και τόνισε πως η εκπαίδευση των ΡΟΜΑ είναι θέμα κοινωνικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά
Θέλουμε τα παιδιά αυτά στο σχολείο αλλά με προϋποθέσεις επανέλαβε και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου της Νέας Μαγνησίας Γιώργος Φραγκίστας. Το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με τα εμβόλια , απαιτείται και αλλαγή διαβίωσης τονίζει ο κος Φραγκίστας προειδοποιώντας πως οι ίδιοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα παιδιά τους πειραματόζωα.

lamiafm1.gr

1 σχόλιο: