Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ένας γενναίος άντρας

Ο Παπανδρέου έχει πολλά στο κεφάλι του. Και είναι σημάδι μιας ανοργάνωτης πολιτείας όλοι, να περιμένουν από αυτόν τις λύσεις. Άλλωστε ποτέ δεν είδα με καλό μάτι, όλους αυτούς που για ψύλλου πήδημα καταφεύγουν στον (εκάστοτε) Πρωθυπουργό. Σήμερα όμως θέλω να κάνω μια εξαίρεση και να δημοσιοποιήσω μια επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό ένας γιατρός. Διαβάστε:
«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
Σας καταγγέλλω ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπηρετώ ως διευθυντής του Γαστρεντερολογικού Τμήματος, το κάπνισμα λαμβάνει χώρα σε όλους τους χώρους, (ακόμη και στο χειρουργείο και στο παιδιατρικό), από διοικητικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς και επισκέπτες.
 Δυστυχώς καπνίζουν πάρα πολλοί από τα ανώτερα στρώματα της ιεραρχικής πυραμίδος, σε όλες τις βαθμίδες. Ισχύει απελπιστικά το ρητό "Βάλαμε τους λύκους να φυλάν' τα πρόβατα".
Όλες οι ενέργειές μου για την καταπολέμηση του θλιβερού φαινομένου που μας εκθέτει όλους, έχουν πέσει στο κενό. Κανένας αρμόδιος δεν εκτελεί το ελεγκτικό έργο του και κανείς δεν εφαρμόζει τα, από τον νόμο προβλεπόμενα, κατασταλτικά μέτρα. Ούτε ένα πρόστιμο!
Το 1142 κοροϊδεύει την κοινωνία. Οι "σεκιουριτάδες", ωσαύτως. Το ποτήρι ξεχείλισε με την απαράδεκτη στάση του Επιθεωρητού Υγείας ο οποίος ήρθε στο Νοσοκομείο μας για να διενεργήσει τους απαιτούμενους ελέγχους κι έχει "ντουμανιάσει", με την ανοχή (για να μην πω τις ευλογίες), των υπολοίπων, το γραφείο το οποίο χρησιμοποιεί (ο επιθεωρητής υγείας!). 
Η ταπεινή μου πρόταση : Φροντίστε να πέσουν λίγα πρόστιμα (καμιά εικοσαριά, νομίζω, αρκούν). Αλλά να πέσουν στ ' αλήθεια, όχι "να κάνουμε ότι ρίχνουμε πρόστιμα".

Με τιμή
Γιάννης Στουραΐτης
Απελπισμένος και χιλιοταλαιπωρημένος μη καπνιστής (και όχι αντικαπνιστής)».

Αυτή λοιπόν είναι η επιστολή του γιατρού Στουραίτη προς τον Γιώργο Παπανδρέου. Επαναλαμβάνω αν δεν το προσέξατε ότι ο Στουραίτης είναι Διευθυντής του Γαστρεντερολογικού τμήματος του Νοσοκομείου της Ρόδου και όπως έμαθα είναι και πρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου. Δεν είναι φανατικός, δεν είναι γραφικός, δεν είναι συντηρητικός, δεν είναι τρελός, δεν είναι μονομανής, δεν έχει μανία καταδίωξης. Αντιθέτως αν κάνει κανείς το κόπο να τηλεφωνήσει σε 2-3 φίλους του στην Ρόδο θα μάθει ότι θεωρείται εξαίρετος γιατρός. Έχει μια όμορφη οικογένεια και σπουδαία κοινωνική δράση. Παρασκευή βράδυ όμως που του τηλεφώνησα ήταν έξαλλος. Το πρωί πάλι κάποιοι κάπνιζαν στα χειρουργεία (!) αλλά οι δημοτικοί αστυνομικοί που ήρθαν για να βεβαιώσουν την παράβαση δεν μπόρεσαν να μπουν στα χειρουργεία καθότι «μπορεί να μετέφεραν μικρόβια» (!) Κόντρα σε όλους λοιπόν ο Στουραίτης αποφάσισε ευθαρσώς και επωνύμως να ζητήσει δημοσίως τον σεβασμό στους νόμους (και την κοινή λογική). Ένας γενναίος άντρας που αν είχαμε πολλούς σαν κι αυτόν, να τα βάλουν με τις συντεχνίες τους και τα κουσούρια μας, ίσως να μην είχαμε φτάσει στον πάτο που είμαστε σήμερα.

http://www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου