Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ποιά σχολεία προτείνονται για κλείσμο..

Mέχρι τις 20 Φεβρουαρίου το υπ. Παιδείας περιμένει προτάσεις για τις μελετώμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Ο προϊστάμενος Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Θανάσης Μιχελής λίγο πριν την εκπνοή αυτής της προθεσμίας ανοίγει τα χαρτιά του και ξεκαθαρίζει στον FM-1 πως δεν θα υπάρξουν άκριτες και αβασάνιστες αποφάσεις.
Όλα θα εξαρτηθούν συν τοις άλλοις και από αποφάσεις που θα πάρουν γειτονικοί νομοί και Δ/νσεις .Σχολικές μονάδες που υποστηρίζονται από ικανό αριθμό μαθητών δεν πρόκειται να θιγούν. Σχολεία όμως όπως του Αγ. Γεωργίου, της Ομβριακής Δομοκού και της Λάρυμνας επιβάλλεται να κλείσουν και να συγχωνευτούν σε γειτονικές μονάδες.
Ο κος Μιχελής έστειλε προειδοποίηση και προς γονείς και μαθητές της Λαμίας με την νέα Καλλικρατική της μορφή. Από την επόμενη χρονιά θα τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες για τα σχολεία επιλογής μαθητών από δημοτικές κοινότητες όπως του Λιανοκλαδίου, της Ροδίτσας και του Μοσχοχωρίου. Αν δεν τα προτιμήσουν οι μαθητές ακόμη και από όμορες κοινότητες και επιλέξουν να φοιτούν σε σχολεία του κέντρου, τότε δυστυχώς και αυτά τα σχολεία θα καταργηθούν, σύμφωνα με τον κο Μιχελή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου