Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Απεργούν και την Τετάρτη δάσκαλοι και καθηγητές

Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη, για δεύτερη ημέρα, η απεργία των δασκάλων και των καθηγητών των δημοσίων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.
Την Τρίτη οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή όπου παρέμειναν ως το απόγευμα, δίνοντας μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας τους «ραντεβού» στο συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Τα αιτήματά είναι κυρίως οικονομικά, ενώ εκφράζουν και την αντίθεσή τους σε μέτρα του υπουργείου Παιδείας, μεταξύ των οποίων και οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Την Τετάρτη αναμένεται να προστεθούν στους απεργούς και οι εκπαιδευτικοί των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), με ανακοίνωσή της αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως σημειώνουν οι καθηγητές Πανεπιστημίου «η εν λόγω έρευνα που χρηματοδοτήθηκε ως ερευνητικό έργο από το ΕΣΠΑ και διενεργήθηκε από γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων ελέγχεται ως προς τη μεθοδολογία και ενέχει σοβαρά σφάλματα στην οργάνωση και τη διεξαγωγή της, πράγμα που σύμφωνα με πανεπιστημιακούς γνώστες του αντικειμένου καθιστά βάσιμα αμφισβητήσιμη την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου