Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Έρχεται η πετρελαιοκίνηση;

Εάν γίνουν πράξη οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χάρη Τσιόκα, σύντομα η απελευθέρωση της κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είναι πραγματικότητα.
Βέβαια, η καθ’ ύλην αρμόδια υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη (και ιδίως το φανερό και «κρυφό» επιτελείο της) δεν έχει προς στιγμήν τοποθετηθεί ανοιχτά υπέρ ή κατά της πετρελαιοκίνησης.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι κακές γλώσσες μετά και την αναπάντεχη αναδρομική επιβολή τελών στους ιδιοκτήτες «τακτοποιημένων» ημιυπαίθριων, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι οι θέσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν λαμβάνονται ιδιαίτερα υπόψη από τα υπόλοιπα υπουργεία...

Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Κώστας Καρτάλης δηλώνει: «Θεωρώ αδόκιμο, αν όχι αδιανόητο, η συζήτηση μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων για το θέμα της πετρελαιοκίνησης των ΙΧ οχημάτων να γίνεται μέσω των ερτζιανών. Στις προθέσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής είναι να κληθεί σε ακρόαση το Υπουργείο Υποδομών ώστε να παρουσιάσει τις επιστημονικές μελέτες που δηλώνει ότι έχει στη διάθεσή του και να πείσει ότι η ενδεχόμενη έγκριση του μέτρου της πετρελαιοκίνησης δεν θα επιβαρύνει την ποιότητα του αέρα και τη δημόσια υγεία. Το αυτό ισχύει και για το ΥΠΕΚΑ.»


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου