Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η αλήθεια για τις ξένες εμπορικές επενδύσεις

Δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας;
-Το αντίθετο. Κάθε θέση εργασίας σε ένα κλάδο εμπορίου εξυπηρετεί συγκεκριμένο αριθμό πωλήσεων, δηλαδή τζίρο. Αν μια νέα μεγάλη επιχείρηση πάρει μερίδιο του τζίρου, θα δημιουργήσει λιγότερες θέσεις, από όσες θα χαθούν από τις ήδη υπάρχουσες στον ίδιο κλάδο, αφού οι μεγάλες επιχειρήσεις κάνουν και οικονομία κλίμακος στο προσωπικό τους

Εισάγουν συνάλλαγμα και αυξάνουν το ΑΕΠ;

-Το αντίθετο. Το κεφάλαιο για την αρχική εγκατάσταση μιας εμπορικής επιχειρήσεως γρήγορα αντισταθμίζεται από τα πρώτα κέρδη που, ως απόσβεση, δεν φορολογούνται. Έκτοτε, το σύνολο των κερδών, αφού φορολογηθεί με ευνοϊκούς όρους, σαν ξένη επένδυση, εξάγεται, μειώνοντας, βάσει του ορισμού του, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. Και έχει δειχθεί επανειλημμένως ότι, με την μέθοδο της υπερτιμολογήσεως στην χώρα προελεύσεως του εμπορεύματος, δηλώνουν ελάχιστα, ή καθόλου εντόπια κέρδη για να αποφεύγουν την εντός Ελλάδος φορολογία. Άλλωστε, σαν εμπορική επένδυση, δεν προσθέτει αξία στα προϊόντα και έρχεται για να κερδίσει, όχι να χαρίσει! Και όσο αυτή κερδίζει, τόσο η Ελλάδα και οι Έλληνες φτωχαίνουν!

Ανταγωνίζονται έντιμα τις Ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις;

-Το αντίθετο. Την ώρα, που οι Ελληνικές αντιμετωπίζουν βαριά επιτόκια και δανειοληπτικές δυσχέρειες, ανύπαρκτες και άκαιρες επιδοτήσεις, ληστρική φορολογία και τα Τάρταρα του Ελληνικού Δημοσίου, οι ξένες χρηματοδοτούνται άνετα και φτηνά, επιδοτούνται και βοηθούνται άμεσα στις χώρες τους, φορολογούνται ευνοϊκά στις χώρες τους ΚΑΙ στην δική μας, και εξυπηρετούνται από υποδειγματικές Δημόσιες Υπηρεσίες στις χώρες τους και “fast track” υπηρεσίες στην δική μας. Έχουν, δηλαδή, τα πόδια τους στις χώρες τους και τα χέρια τους στη δική μας!

Προωθούν τα Ελληνικά Προϊόντα;

-Το αντίθετο. Ακόμα και αν βάζουν, προσωρινά, και μερικά Ελληνικά Προϊόντα στα ράφια τους, οι ξένες εμπορικές επιχειρήσεις είναι, συνήθως, μέρος ενός ομίλου εταιρειών, παραγωγικών, μεταποιητικών, εμπορικών και υπηρεσιών, και επιδιώκουν την προώθηση αυτών και των προϊόντων τους, εις βάρος των Ελληνικών. Τα συμφέροντα των χρηματοδοτών τους, ξένων κυβερνήσεων, διαφυλάττουν, άλλωστε.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

Lamianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου