Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου έως σήμερα

Τις τελευταίες ημέρες πολύς λόγος γίνεται για τη λειτουργία των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Έχω προσωπική εμπειρία από το Νομικό Πρόσωπο για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. 'Έψαξα τη νομοθεσία για τη λειτουργία τους να δω τι τηρείται από τα προβλεπόμενα . Το ΦΕΚ που έχει σχέση με τη λειτουργία είναι:
"ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ."
Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β΄-ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 497/22-4-2002
Διαβάζοντας τι γράφει διαπίστωσα ότι ελάχιστα πράγματα τηρούνται. Όσοι έχουν παιδιά εκεί θα καταλάβουν τι εννοώ. Κάπου λέει οτι το Δ.Σ του Νομικού Προσώπου οτι θα συνεδριάζει μια φορά τουλάχιστον το μήνα και θα συμμετέχει και γονέας παιδιού του Σταθμού! Απο την αρχή της χρονιάς κανένας δεν με ενημέρωσε για καμία δραστηριότητα (αν έχει )του Δ.Σ . Να μη μιλήσω για τι έπρεπε να παρέχετε στα παιδιά. Το συμπέρασμα είναι και με τα Νομικά Πρόσωπα οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες είναι πολύ χαμηλές. Το ζητούμενο δεν είναι η νομική μορφή διαχείρισης αλλά το παραγόμενο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου