Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Διάταξη του «Καλλικράτη» αναστέλλει το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα Νομικά Πρόσωπα

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία διαβάσαμε που-υπό προϋποθέσεις-μπορεί να ''σώσει'' τα Νομικά Πρόσωπα Δ.Δ. τα οποία έχουν επιδείξει πολιτιστικό έργο για την πόλη μας, δημιουργώντας παράλληλα ένα ισχυρό αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο, το οποίο θα λειτουργήσει σαν φάρος για τον πολιτισμό στην Λαμία.

Στην «κατάργηση» για ένα διάστημα του άρθρου 275 του νόμου 3852/2010 («Καλλικράτης») προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες το Ελεγκτικό Συνέδριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάσισε να μην ασκεί προληπτικό έλεγχο νομιμότητας των δαπανών στα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των δήμων μέχρι αυτά να συνενωθούν.

Να σημειωθεί ότι στο άρθρο 275 του «Καλλικράτη» με τίτλο: Προληπτικός Έλεγχος Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζονται τα εξής: «Οι δαπάνες των δήμων, των περιφερειών, των νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και των κοινωφελών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης και των δημοτικών ανωνύμων εταιρειών του άρθρου 266 του Κ.Δ.Κ. ανεξαρτήτως πληθυσμού, υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις 1 έως 3 του άρθρου169 του Κ.Δ.Κ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου