Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Επικοινωνιακή έφοδος της δημοτικής αστυνομίας για... τασάκια

Σκηνές ροκ το Σάββατο το πρωί στο κέντρο της Λαμίας όταν οι ιδιοκτήτες των καφέ είδαν τη δημοτική αστυνομία να βγαίνει παγανιά για να βεβαιώσει παραβάσεις για το κάπνισμα.
Με το που μπήκαν οι δημοτικοί αστυνομικοί στο πρώτο κατάστημα έπεσε «σύρμα» στα υπόλοιπα με συνέπεια να εξαφανιστούν τασάκια και ουσιαστικά μιλάμε για μια και μεμονωμένη παράβαση.
Η κίνηση αυτή από την πλευρά του δήμου έχει αναντίστοιχη σχέση με τα όσα υπογράμμιζαν το προηγούμενο διάστημα τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη θέληση της συντεταγμένης πολιτείας να εφαρμόσει την συγκεκριμένη απόφαση.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μίλησαν για ένα θέατρο του παραλόγου που προβάλλεται μόνο για λόγους επικοινωνιακούς. Μάλιστα αποδίδουν όλη αυτή την κινητικότητα σε εντολές που δεν προέκυψαν από την ηγεσία του δήμου, δηλαδή από το δήμαρχο, αλλά πρόκειται για μια επικοινωνιακή κορώνα μέσα από την οποία προσπαθεί να δηλώσει την παρουσία του ως μορφή καταστολής, ο ίδιος ο αντιδήμαρχος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο αντιδήμαρχος στις λιγοστές μέρες που υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση απέφυγε μέχρι τώρα να δώσει στη δημοσιότητα βεβαιωμένες παραβάσεις για αφισσορύπανση ενώ παράλληλα «ξέχασε» να βάλει λουκέτο σε δύο καταστήματα, παρά το γεγονός ότι αυτό είχε αποφασιστεί. Είναι χαρακτηριστικό βεβαίως ότι ορισμένοι από τους καταστηματάρχες συνδυάζουν όλα αυτά σε μια κίνηση τακτικής αφού ορισμένοι από τους καταστηματάρχες αρνήθηκαν «να διευκολύνουν τον αντιδήμαρχο για να ξεφύγει από την δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε».

Καλά πληροφορημένες πηγές υπογραμμίζουν ότι οι εντολές δόθηκαν στο παρά ένα αναζητώντας μια θεαματική κίνηση με επικοινωνιακό άθροισμα. Μάλιστα και οι ενστάσεις από την πλευρά της δημοτικής αστυνομίας τόσο συνολικά για το πλέγμα των μέτρων όσο και πολύ περισσότερο για την αδυναμία ελέγχου δεν στάθηκαν ικανές να ματαιώσουν κινήσεις που μόνο επικοινωνιακά χαρακτηριστικά μπορούν να έχουν. Να θυμίσουμε ότι μέχρι τώρα το Τμήμα Υγιεινής δεν έχει βγει για ελέγχους και πολύ δε περισσότερο οι οποιεσδήποτε κινήσεις του δήμου γίνονται ακριβώς μέσα στο κέντρο, όχι μόνο για λόγους ευκολίας αλλά κυρίως για λόγους εντυπώσεων.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο αυθαιρεσίας, παρόμοιο και με τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας οι οποίες όπως άλλωστε είναι γνωστό βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Κλήσεις όμως και σκουπίδια είναι πράγματα τα οποία σε κάθε περίπτωση δεν αφήνουν και πολλά επικοινωνιακά περιθώρια στον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο, ο οποίος βλέπει ουσιαστικά να ναυαγεί ο τρόπος αλαζονικής διαχείρισης που είχε κατά νου.

Μέσα σε λίγες μέρες βρίσκεται απολογούμενος για μια σειρά από ζητήματα τα οποία σε κάθε περίπτωση δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες αφού πλέον έχει καταρρεύσει ένα ιδιότυπο μοντέλο δημόσιας εικόνας ως πολιτικό άθροισμα. Πλέον τώρα αρχίζουν και ξεχειλίζουν τα προβλήματα αφού τα μηνύματα έρχονται από διάφορες γωνιές και βεβαίως δεν είναι μηνύματα συσσώρευσης προβλημάτων αλλά κυρίως μηνύματα αλαζονικής συμπεριφοράς.
Από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία τίθενται είναι ότι μεταφέρει τις οποιεσδήποτε πιθανές ευθύνες στις υπηρεσίες, κρατώντας για λογαριασμό του μόνο την εκποίηση μιας θετικής εικόνας. Κάτι τέτοιο έγινε αντιληπτό και από τις υπηρεσίες οι οποίες πλέον σε αργό αλλά σταθερό ρυθμό εκφράζουν τη δυσφορία τους χωρίς όμως μέχρι στιγμής να το εκδηλώνουν άμεσα. Οι πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι μηνύματα έχουν φτάσει και στο δήμαρχο, ο οποίος προς το παρόν αποφεύγει να κάνει συγκεκριμένη αναφορά.

σέντρα
http://lamianews.blogspot.com/

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/1/11, 3:57 μ.μ.

    Διάβασα και εγώ αυτή τη προσέγγιση αλλά δεν κατάλαβα από που προκύπτουν τα συμπεράσματα του αρθρογράφου. Εγώ χαιρετίζω τέτοιες ενέργειες και εύχομαι να επαναληφθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/1/11, 9:46 μ.μ.

    Οι ασυνείδητοι μαγαζάτορες βλέπουν μόνο την τσέπη τους αδιαφορώντας για την υγεία των θαμώνων τους.
    Είναι χαρακτηριστική περίπτωση κυνισμού ''ο θάνατός σου η ζωή μου΄΄.
    Η Δημοτική Αστυνομία πρέπει επιτέλους να πάρει θέση και να προστατέψει την Δημόσια Υγεία από τους επικίνδυνους εαυτούληδες,κακομαθημένους και καλοταϊσμένους του κέντρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή