Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Πολιτικός σουρεαλισμός

Αν δεν είχατε την ευκαιρία να δείτε τη διάλεξη του Κεν Ρόμπινσον για «το σχολείο που σκοτώνει τη δημιουργικότητα» και έχετε χρόνο, μπορείτε δειτε το βίντεο από την ιστοσελίδα μας. Ο βρετανός συγγραφέας και πανεπιστημιακός, σύμβουλος του Τόνι Μπλερ για θέματα Παιδείας, είναι απολαυστικός για τις ιδέες του αλλά κυρίως για τον τρόπο που ξετυλίγει τη σκέψη του.

Την ευκαιρία να απολαύσουν τον «σερ» Κεν Ρόμπινσον έδωσε.... ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στα 49 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδρίαζε την Πέμπτη στη Βουλή για να συζητήσει πώς θα οργανωθούν και θα λειτουργήσουν στο μέλλον τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Ενα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά και μας αφορά όλους...

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί και όλοι οι υφυπουργοί παρακολουθούσαν τον Κεν Ρόμπινσον στη διπλανή αίθουσα της Βουλής συνεδρίαζε η εξεταστική επιτροπή για τη Siemens. Δεκαεννέα βουλευτές όλων των χρωμάτων αυτοεξευτελίζονταν παζαρεύοντας σε ποιους θα αποδώσουν ευθύνες, ποιους θα συμπεριλάβουν στο «κατηγορητήριο», ποιοι υπουργοί θα κατονομασθούν στο πόρισμά τους για συμμετοχή στο μεγαλύτερο μετά την εποχή Κοσκωτά σκάνδαλο στην Ελλάδα.

Τα 49 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και ο Πρωθυπουργός συνέχιζαν να παρακολουθούν τη διάλεξη του Κεν Ρόμπινσον για «το σχολείο που σκοτώνει τη δημιουργικότητα».

Αν αυτό δεν είναι πολιτικός σουρεαλισμός, τι άλλο μπορεί να είναι...

tovima.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου