Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Παράνομη η απασχόληση εργαζομένου καθαριότητας σε άλλη υπηρεσία

«Τα τέλη για την καθαριότητα είναι ανταποδοτικά, εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ και πρέπει να καταναλώνονται μόνο για την καθαριότητα. Δεν μπορεί ένας υπάλληλος που δεν είναι στην καθαριότητα να πληρώνεται από τα τέλη αυτά», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, με αφορμή την υπόθεση των 204 υπαλλήλων καθαριότητας στο Δήμο Αθηναίων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν παράτυπα σε θέσεις γραφείου.

Ο κ. Ρακιντζής σημείωσε επίσης πως τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται σε πολλές υπηρεσίες. Την υπόθεση αποκάλυψαν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος23/12/10, 11:21 μ.μ.

    Το θέμα πρέπει να απασχολήσει το πρώτο δημοτικό συμβούλιο αμέσως μετά τις δημαιρεσίες. Η νομιμότητα της λειτουργίας του δήμου είναι ζήτημα προτεραιότητας και αξιοπιστίας. Να ζητηθεί να αναρτηθούν στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα του Δήμου το οργανόγραμμα του Δήμου και την δημοτιών επιχειρήσεων με το πόσες θέσεις προβλέπονται από το οργανόγραμμα σε κάθε υπηρεσία και πόσοι την στελεχώνουν, ποιοί προσλήφθηκαν σε θέσεις με ανταποδοτικότητα και πού υπηρετούν. Για παράδειγμα φυσικά η καθαριότητα, αλλά και η ΔΕΥΑΛ, ο Βιολογικός Καθαρισμός κλπ.
    Πρέπει να γίνει μια πλήρης αναφορά στα ανταποδοτικά έσοδα και στα αντίστοιχα έξοδα, πώς αυτά δικαιολογούνται σύμφωνα με τη νομοθεσία. Ο λογαριασμός του νερού πρέπει να ξέρετε ότι έχει τρία πάγια τέλη. Ενώ το νερό παρουσιάζεται ως φθηνό, δείτε πώς ανεβαίνει ο λογαριασμός με τα πάγια. Δείτε δύο αντιπροσωπευτικούς λογαριασμούς
    Αξία νερού 11,20
    Τέλη αποχέτευσης – βιολ καθαρισμού 8,40
    Ειδικό τέλος Ν 1069/80 8,96
    Πάγια τέλη – συντήρηση δικτύου 12,50 αξία παγίων 28,6
    ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 41,06
    ΦΠΑ 7,39
    ΣΥΝΟΛΟ 48,50 ευρώ

    και ο άλλλος
    Αξία νερού 59,55
    Τέλη αποχέτευσης – βιολ καθαρισμού 44,66
    Ειδικό τέλος Ν 1069/80 47,64
    Πάγια τέλη – συντήρηση δικτύου 12,50 αξία παγίων 104,80
    ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 164,35
    ΦΠΑ 30,66
    ΣΥΝΟΛΟ 195 ευρώ

    Βλέπετε αξία νερού στην πρώτη περίπτωση 11,2 ποσό των παγίων 28,6 και στην άλλη περίπτωση αξία νερού 59,55 και ποσό παγίων 104,8.

    Το ζήτημα είναι αν μπορεί να γίνει πιο ορθολογική η τιμή των παγίων (το επιχείρημα είναι ότι αυτά καθορίζονται με νόμο και είναι ποσοστό της αξίας του νερού) ή σε αντίθετη περίπτωση να μειωθεί η τιμή του νερού!!
    Θα είναι χρήσιμο να μάθουμε πόσα είναι τα έσοδα του Βιολογικού και πόσους υπαλλήλους απασχολεί μόνιμα στο χώρο. Υπάρχει η υποψία ότι κάποιοι πληρώνονται από τον προυπολογισμό του Βιολογικού και απασχολούνται σε άλλη υπηρεσία. Όπως επίσης να δούμε πόσοι και ποιοί είναι στο βοηθητικό προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ και αν είναι πλήρους απασχόλησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή