Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ράμπο» στα λογιστήρια δήμων και περιφερειών

««Επτά νέες υπηρεσίες «κομάντος» που θα ασκούν έλεγχο νομιμότητας, θα πραγματοποιούν επιτόπιες διασταυρώσεις των οικονομικών στοιχείων και θα καταμερίζουν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος των δημάρχων και των περιφερειαρχών για πλημμελή διαχείριση του δημόσιου χρήματος συστήνει η κυβέρνηση στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις της χώρας.

 Ηδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει καταρτίσει τη σχετική προκήρυξη για την επιλογή των επικεφαλής των υπό σύσταση αυτοτελών υπηρεσιών εποπτείας των ΟΤΑ που θα φέρουν τον τίτλο Ελεγκτές Νομιμότητας. Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι Ελεγκτές Νομιμότητας θα είναι ανώτατοι υπάλληλοι με πενταετή θητεία που θα επιλεγούν από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων, η συγκρότηση του οποίου, όπως επισημαίνεται, «διασφαλίζει την τήρηση των αρχών της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ισότητας κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων».


 Υποψήφιοι μπορεί να είναι νομικοί, οι οποίοι είτε είναι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού διπλώματος είτε διαθέτουν εμπειρία δικηγορική ή άλλη προϋπηρεσία σε συναφές αντικείμενο, και δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικής που έχουν διατελέσει προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης. Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εξασφαλίζεται ευρύς κύκλος υποψηφίων που περιλαμβάνει νομικούς με θεωρητική κατάρτιση, με δικηγορική εμπειρία, με προϋπηρεσία σε θέσεις με συναφές αντικείμενο, καθώς και δημοσίους υπαλλήλους με γνώση των λειτουργιών της Διοίκησης που έχουν αποκτήσει την εμπειρία προϊσταμένου οργανικής μονάδας.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=368607&dt=21/11/2010#ixzz15x0YfMJh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου