Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η παχυσαρκία με νούμερα

Πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στο ιατρικό περιοδικό Lancet, τονίζει ότι τα επίπεδα παχυσαρκίας αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες στις αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

Τόσο στη Βραζιλία όσο και στη Ν. Αφρική, τα ποσοστά έχουν ξεπεράσει ήδη το μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Η αύξηση του ποσοστού παχυσαρκίας στις εκβιομηχανισμένες χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ, επέφερε αύξηση στο ποσοστό των καρδιοπαθειών, του καρκίνου και του διαβήτη.

Σήμερα, στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, το 50% των ενηλίκων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Το ποσοστό στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι ελάχιστα χαμηλότερο, λιγότερο από το 20% των Ινδών και το 30% των Κινέζων είναι παχύσαρκοι, ενώ ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι τα ποσοστά αυτά αυξάνουν ραγδαία.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτές οι χώρες αρχίζουν πλέον να αντιδρούν στο ανησυχητικό φαινόμενο με διαφημιστικές καμπάνιες, που προωθούν έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, με επιδοτήσεις για τη βελτίωση της διατροφής, με αυστηρότερο κυβερνητικό κανονισμό για τη σήμανση των τροφίμων και περιορισμούς στις διαφημίσεις φαγητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου