Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

4 δισ. ευρώ η «προίκα» του «Καλλικράτη»

Εργα στους δήμους ύψους 4 δισ. ευρώ για την προσεχή τετραετία θα είναι η «προίκα» του «Καλλικράτη» σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση για τη χώρα μας, όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης (φωτογραφία), ο οποίος, μιλώντας χθες σε διημερίδα των νεοεκλεγέντων δημάρχων και περιφερειαρχών, παρουσία και του πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση, παρά τις συγχωνεύσεις ή τις ευρείες καταργήσεις οργανισμών και ΝΠΔΔ.

Απαραίτητο θεμέλιο κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αναδιάρθρωση του κράτους. Το 2011 και το 2012 θα είναι χρονιές κατά τις οποίες θα προχωρήσουμε στον περιορισμό της σπατάλης, δηλαδή στη μείωση του μεγέθους του δημοσίου τομέα, τόνισε. Το κράτος θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα κράτος δικαίου, επιτελικό και ευέλικτο, το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυ ξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Ο Πρωθυπουργός, αφού επανέλαβε ότι η χώρα βρέθηκε πολύ κοντά στη χρεοκοπία και τη στάση πληρωμών, τόνισε ότι η Ελλάδα κέρδισε πολύτιμο χρόνο με τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης. «Οι αγορές δεν θέλουν να δώσουν ανάσα,ακόμη και όταν τα κράτη παίρνουν τα σωστά μέτρα» τόνισε με έμφαση αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ιρλανδία. «Την επόμενη εβδομάδα» κατέληξε «θα υπάρξει διαπραγμάτευση για τη θεσμοποίηση του μηχανισμούώστε να επεμβαίνειαλλά και να προλαμβάνει κρίσεις».

Ο κ. Ραγκούσης, παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη για την εγκαθίδρυση των νέων δομών του «Καλλικράτη», επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει η διασφάλιση δυναμικών οικονομικών πόρων αλλά και ένα πλαίσιο οικονομικής διαχείρισης με ελέγχους, ανεξάρτητη εποπτεία αλλά και διαφάνεια που εξασφαλίζει οικονομικά εύρωστους αλλά και βιώσιμους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Σε ένα τόσο δύσκολο δημοσιονομικά περιβάλλον» είπε χαρακτηριστικά «ο προϋπολογισμός του 2011 ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις προς την Αυτοδιοίκησηλαμβάνοντας υπόψη τις νέες αρμοδιότητές της».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=369467&dt=25/11/2010#ixzz16KSdcij1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου