Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών για το "πρόγραμμα Διαύγεια"

Διευκρινιστική εγκύκλιο για την ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο και στο «Πρόγραμμα Διαύγεια», εξέδωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, η υποχρέωση καταχώρισης και ανάρτησης των πράξεων και αποφάσεων στο Διαδίκτυο σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το σύστημα δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ή άλλες μορφές δημοσιότητας που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία (όπως π.χ. ανάρτηση σε κοινοτικό κατάστημα, δημοσίευση στον τύπο).

Τονίζεται δε ότι «η καταχώριση και ανάρτηση πρέπει να λαμβάνει χώρα αμελλητί, δηλαδή τάχιστα και χωρίς υπαίτια καθυστέρηση. Η αμελλητί καταχώριση και ανάρτηση επιβάλλεται όχι απλώς για να εκπληρωθεί ο σκοπός του νόμου για έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών, διαφάνεια και αποτελεσματικό έλεγχο της διοικητικής δράσης, αλλά και επειδή σε αρκετές περιπτώσεις πράξεων η ανάρτηση συνιστά προϋπόθεση για την εκτέλεσή τους».

LamiaNews: την ανάρτηση την αφιερώνουμε σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να πολιτεύονται και στο τέλος των εκλογών να αναρτήσουν τα έσοδα και τα έξοδα, όλα μαζί και αφού κάνουν τις "αλχημείες τους"..

by Lamianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου