Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Βόλτα κάθε μέρα

Το παιδί τώρα έχει ανάγκη από βόλτα σε καθημερινή βάση, όχι μόνο για να πάρει φρέσκο αέρα, αλλά γιατί χρειάζεται και φυσική εκτόνωση.
Καθώς η κινητική του εξέλιξη διαρκώς βελτιώνεται, απολαμβάνει το παιχνίδι σε ανοιχτούς χώρους, όπως σε πάρκα και αλάνες, όπου μπορεί να τρέξει, να σκαρφαλώσει, να κλοτσήσει την μπάλα.

Οι βόλτες σε τέτοιους χώρους είναι απαραίτητοι, γιατί εξασφαλίζουν πολλά καινούργια ερεθίσματα και διευρύνουν τους ορίζοντες του παιδιού βοηθώντας το να αποκτήσει μια στοιχειώδη αντίληψη του κόσμου. Να θυμάστε, όμως, ότι το παιδί είναι ακόμα μικρό, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε πάντα κοντά του, όχι μόνο για να το επιβλέπετε αλλά και να το βοηθάτε, π.χ. να ανέβει στην τσουλήθρα. Κατά τη διάρκεια της βόλτας μπορείτε να αρχίσετε να στρέφετε το ενδιαφέρον του σε διάφορες κατευθύνσεις: στον ήλιο ή το φεγγαράκι στον ουρανό, στο χρώμα των λουλουδιών, στο γρασίδι, στην κόρνα του αυτοκινήτου.

Ακόμα κι όταν ο καιρός είναι κρύος, να ντύνετε το παιδί καλά και να το βγάζετε έξω ή έστω να πάτε μία βόλτα με το αυτοκίνητο. Από το καρεκλάκι του μπορεί να κοιτάζει έξω από το παράθυρο τον κόσμο γύρω του. Αν είναι καλοκαίρι, το καπελάκι και το αντηλιακό για παιδιά με υψηλό δείκτη προστασίαςείναι απαραίτητα . Αν το παιδί έχει ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, χρειάζεται προστασία ακόμα και το χειμώνα, τις ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια.

eimaimama.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου