Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Βιογραφικό Υποψηφίων της Πρωτοβουλίας :Γεώργιος Ζακυνθινός

Γεώργιος Ζακυνθινός
Όνομα Πατρός: Ιωάννης
Ημ/νια Γέννησης: 18/12/1961
Σημερινή επαγγελματική κατάσταση: Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Καλαμάτας
Email: gzakyn@yahoo.gr

Εκπαίδευση:

1972 - 1979 Μέση εκπαίδευση (Γυμνάσιο και Μικτό Λύκειο Κολωνού).
1979 - 1981 Φοίτηση Τ.Ε.Ι. Αθηνών Σχολή ΑΣΤΕΜ/Τοπογράφων
(Δεν ολοκλήρωσα τις σπουδές).
1981 - 1984 : Τρία χρόνια βασικής εκπαίδευσης στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1984 -1986 : Παρακολούθηση μαθημάτων της ειδικότητας του φυτοτέχνη Γεωπόνου.
1987 Πτυχίο Γεωπόνου
1989-1996.Μεταπτυχιακές Εξειδικεύσεις σε ελληνικά(Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων) και σε Διεθνή Ιδρύματα (INRA Γαλλίας, IRTA Ισπανίας, CIHEAM Σαραγόσας) ώς υπότροφος με αντικείμενα την Συγκριτική Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη, τις Γεωργικές Εφαρμογές και την Βιοτεχνολογία.
1998: Διδακτορικό Δίπλωμα από το τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
2002: Μεταδιδακτορικό Έργο (Post doc) Εργαστήριο Φυσιολογίας και Μορφολογίας Φυτών, τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
2009-10: Μεταδιδακτορικό Έργο (Post doc) Εργαστήριο Βελτίωσης Φυτών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επαγγελματική Δραστηριότητα:

1987 : Εκτιμητής στο Ο.Γ.Α. (ΕΛΓΑ) μήνες 3.
1987: Από τον Σεπτέμβριο του 1987 έως τον Σεπτέμβριο του 1989 υπηρέτησα τη θητεία μου ως έφεδρος Αξιωμ/κός στην Πολεμική Αεροπορία, 18 μήνες Γραμματέας Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
1990: Επιστημονικός συνεργάτης στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο
1991-2003: Από τον Μάιο του 1991 και μέχρι τον Μάρτιο του 2003 εργάστηκα σαν ερευνητικός συνεργάτης και σαν Δόκιμος Ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας(ΕΘΙΑΓΕ) τόσο σε Σταθμό Γεωργικής Έρευνας όσο και ως στέλεχος της κεντρικής Διοίκησής του( Δ/νση Προγραμματισμού, Συντονισμού και Αξιοποίησης της Έρευνας).
Παράλληλα από τον Ιανουάριο του 1995 έως τον Ιούνιο 1996 εργάστηκα στην ΒΙΤΡΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε στη θέση του Προϊσταμένου του τμήματος R&D (Έρευνα & Ανάπτυξη) και από τον Ιούλιο του 1996 έως το Σεπτέμβριο του 2002 συνεργάστηκα ως σύμβουλος διαχείρισης του τμήματός της Έρευνα και Ανάπτυξη συντονίζοντας Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα της εταιρείας αλλά και σχεδιάζοντας νέα προϊόντα.
2003-Σήμερα. Στις 5 Μαρτίου 2003 ύστερα από εκλογή ορκίζομαι Επ. Καθηγητής στο ΤΕΙ Καλαμάτας και αναλαμβάνω υπηρεσία στο Τμήμα Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων. Τον Σεπτέμβριο του 2008 εκλέγομαι Αναπληρωτής Καθηγητής του Ίδιου Τμήματος.
Επαγγελματική εμπειρία: Μεγαλύτερη των δέκα οκτώ (18) ετών σε συντονισμό και διαχείριση ερευνητικών, αναπτυξιακών και διακρατικών προγραμμάτων διεθνής συντονιστής ECLAIR,( AGRE CT-91-0060) ,διακρατικής συνεργασίας (ΕΛΛΑΔΑΣ- ΚΙΝΑΣ), μέλος ερευνητικής ομάδας διεθνών προγραμμάτων(CAMAR, FAIR ), συντονιστής και επιστημονικός υπεύθυνος επιχειρησιακών εθνικών(προγραμμάτων (ΠΑΒΕ ,ΕΠΕΤ Ι&ΙΙ, ΕΚΒΑΝ ,Αρχιμήδη ΙΙ ΕΠΕΑΕΚ) και μέλος ερευνητικής ομάδας πλειάδας εθνικών προγραμμάτων. Συμμετοχή ως εμπειρογνώμων σε συναντήσεις εργασίας του FAO συμμετoχή ως εμπειρογν�
�μων σε επιστημονικά όργανα ερευνητικής πολιτικής, προεδρεύων σε διεθνή συνέδρια, ιnvited speaker σε διεθνή συνέδρια, διοργανωτής διεθνούς συνεδρίου συμμετοχή σε πλήθος διεθνών και εθνικών συνεδρίων και μέλος τεσσάρων (4) επιστημονικών εταιρειών.

Διδακτική Εμπειρία

Διδακτική εμπειρία τεσσάρων (4) ετών σε επίπεδο Α.Ε.Ι.(Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) επτά ( 7 )έτη σε ΤΕΙ. Συμμετείχα σε πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS όπου δίδαξε σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου του Χαράν στην Τουρκία, τέλος έχει εξαετή διδακτική εμπειρία σε επίπεδο Ι.Ε.Κ. και Κ.Ε.Κ.. Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής ΕΚΕΠΙΣ και ΛΑΕΚ ΟΑΕΔ, εμπειρία σε έργα ΕΚΤ (Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου) Κατάρτιση προγραμμάτων EQUAL με αντικείμενο την πράσινη επιχειρηματικότητα.

Δημοσιευμένο Έργο

Το δημοσιευμένο έργο περιλαμβάνει διατριβές, βιβλία , CDroms, επιστημονικά άρθρα με κριτές, εργασίες και άρθρα σε συνέδρια, ομιλίες, τεχνικές εκθέσεις, συνθετικά άρθρα κλπ. Το έργο του είναι αναγνωρισμένο από άλλους επιστήμονες με ικανοποιητικό δείκτη αναφορών.


Διοίκηση και Διοικητικό έργο

Σύμβουλος Αναπτυξιακής Εταιρείας ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ Α.Ε.
Σύμβουλος Υπουργείου Γεωργίας (2001-2004) ως αποσπασμένος από το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας συμμετέχοντας και συντονίζοντας θεματικές επιτροπές εργασιών για:
• ανάπτυξη πολιτικών διαχείρισης προϊόντων,
• περιβαλλοντική πολιτική στην γεωργία(Μεταρρύθμιση ΚΑΠ),
• βιοτεχνολογία,
• βιολογική γεωργία
• διαχείριση κρίσεων και
• προβολή Κυβερνητικού έργου.

Προϊστάμενος τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης Ιδιωτικού Παραγωγικού Φορέα,

Προϊστάμενος και Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων του ΤΕΙ Καλαμάτας. Συμμετοχή σε επιτροπές ,σε εκλεκτορικά, σε επιτροπές έγκρισης επιστημονικών συγγραμμάτων

Διοίκηση Έργου (Συντονισμό, Διαχείριση και Παρακολούθηση) ΕΠΠΕΡ(Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος)2005-2008 με τίτλο «Αρχική Λειτουργία και Διαχείριση Προστατευόμενης Περιοχής Εθνικού Δρυμού Οίτης» περισσότερα από πέντε (5)έτη.

Άλλα Προσόντα Εμπειρίες

Ξένες γλώσσες : ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ
Σύσταση Αναπτυξιακής Εταιρείας ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ Α.Ε. και κατάρτιση προγράμματος LEADERplus.
Μέλος του Μητρώου Αξιολογητών επιχειρηματικών σχεδίων και επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.
Μέλος του Μητρώου Αξιολογητών ερευνητικών προγραμμάτων της Ρουμανικής Γραμματείας Έρευνας, Επιστημών και Τεχνολογίας.
Εμπειρία σε αναπτυξιακά έργα, μελέτες, θεσμικό πλαίσιο έργων ΚΠΣ και ΕΣΠΑ

Κοινωνική Δραστηριότητα:

Επιστημονικός συνεργάτης αγροτικής εκπομπής σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για ένα έτος (1989-1990).
Οργάνωση Ομάδας τοπικής Δράσης LEADER+ στην Δυτική Φθιώτιδα(2000).
Συνεργασία με ομάδες παραγωγών της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (1990-2003) αλλά και ευρύτερα πάνω σε θέματα καλλιεργητικών τεχνικών.
Επιστημονικός συνεργάτης από επταετίας κλαδικού περιοδικού με τίτλο “ΞΗΡΟΣ ΚΑΡΠΟΣ” με παράλληλη συγγραφή επιστημονικών άρθρων.
Εκλαικευμένες δημοσιεύσεις σε περιοδικό και ημερήσιο επαρχιακό τύπο.
Τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε τοπικά περιφερειακά κανάλια (STAR Κεντρικής Ελλάδας, ΝΕΤ Πελοποννήσου Αχελώος ΤV κά) πάνω σε θέματα αγροτικής πολιτικής και αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών καθώς και σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων.
Τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε τοπικά περιφερειακά κανάλια (STAR Κεντρικής Ελλάδας, ΝΕΤ Πελλοπονήσου Αχελώος ΤV κά) πάνω σε θέματα περιβάλλοντος.
Συμμετοχή σε ομιλίες και ημερίδες Αγροτικών και Πολιτιστικών συλλόγων με θέματα Παιδείας, Λαογραφίας και Γεωργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου