Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Έντυπα ''πεπραγμένων'':Έλεγχος-Διαφάνεια-Νομιμότητα

Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στα Δελτία Τύπου της παράταξης του κ Χειμάρα και του Δήμου Λαμίας σχετικά με τα έντυπα «των πεπραγμένων»

- Ο κ Χειμάρας μιλάει για «ψιθυριστές». Δεν είμαστε οι ψιθυριστές, είμαστε η Κίνηση Πολιτών ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ που έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, φωνάζουμε δυνατά και διεκδικούμε την ψήφο των Λαμιωτών στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Βασικές μας αρχές είναι ο ΕΛΕΓΧΟΣ, η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

Δεν μας είπε, εφόσον ήταν απόφαση του ΝΣ, αν έκανε διαγωνισμό. Μήπως βιάστηκε να εκδώσει το έντυπο και μετά να κάνει το διαγωνισμό; Διότι την ανάληψη της οικονομικής δαπάνης την παίρνει ΤΩΡΑ, μετά την καταγγελία. Άρα το «έγκλημα» προηγήθηκε, τελέστηκε, και φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος που ασκεί εξουσία.

Αν έκανε απ’ ευθείας ανάθεση, σε ποιο τυπογραφείο; μήπως σ’ αυτό που προμηθεύεται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τα άλλα έντυπα και μήπως είναι το ίδιο που ο κ Χειμάρας παρήγγειλε και τα άλλα έντυπα του συνδυασμού του;;

Με ποια «έσοδα» έκανε ο κ Χειμάρας την έκδοση, όταν στη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ του Υπουργείου Εσωτερικών παρουσιάζει μηδενικά έσοδα και έξοδα; Δυστυχώς για εκείνον, εμείς οι «ψιθυριστές» νοιώθουμε την ανάγκη να υπηρετήσουμε τη διαφάνεια και τη νομιμότητα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος• και αυτό πράττουμε.

- Ο κ Κοτρωνιάς, δεν μας λέει τελικά ποιο είναι το ύψος της δαπάνης της εκτύπωσης και της διανομής, σε ποιο τυπογραφείο δόθηκε ο διαγωνισμός για την εκτύπωση και ποιος διανομέας ανέλαβε την διανομή και με ποιο κόστος. Για την διανομή έκανε διαγωνισμό, ή θεωρείται “απευθείας ανάθεση”;

Σε κάθε περίπτωση, η γλώσσα της λογικής και της πολιτικής ηθικής επιβάλλει ίση αντιμετώπιση των υποψηφίων. Αν ο κ Κοτρωνιάς θεωρεί ότι αυτή είναι ίση αντιμετώπιση και δίνονται ίσες ευκαιρίες στους υποψηφίους, να μας το πει και ας τον κρίνουν αυτοί που ψηφίζουν. Η παρούσα οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει τέτοιες περιττές, κατά την γνώμη μας, δαπάνες; Ποια ανάγκη υπαγορεύει να διαφημίσει ένα έργο, που κατά την αποψή του, είναι ορατό σε όλους τους δημότες; Με ξένα κόλλυβα εμείς λέμε δεν μπορεί να κάνεις προεκλογική καμπάνια. Τελεία.

Όμως την νομιμότητα και την σκοπιμότητα της έκδοσης των εντύπων ζητούμε να την κρίνει ο αρμόδιος Επίτροπος, στον οποίο και απευθυνόμαστε. Επίσης ζητάμε να έρθει στη δημοσιότητα ο φάκελος και η όλη διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα το κάνουμε, αφού μας δοθεί ο φάκελος, πράγμα που ζητήσαμε εγγράφως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου