Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Σε διεθνές Forum ο δήμος Τρικκαίων


Για τις ευρυζωνικές επικοινωνίες πολύ υψηλής ταχύτητας.
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διεθνούς Forum RuraliTIC, στην πόλη Οριγιάκ (Aurillac), στην Κεντρική Γαλλία, όπου συμμετείχε και ο δήμος Τρικκαίων. Στη συνάντηση τέθηκαν «ζητήματα διακυβέρνησης και νέων οικονομικών στρατηγικών για τις ευρυζωνικές επικοινωνίες πολύ υψηλής ταχύτητας, με ορίζοντα το 2015». Η κεντρική, ωστόσο, συζήτηση περιστράφηκε γύρω από πρακτικά θέματα χρηματοδότησης των έργων στις Νέες Τεχνολογίες, την Καινοτομία και τις Επικοινωνίας, σε αγροτικές, κυρίως, περιοχές, με τη μέθοδο της «πολλαπλής χρηματοδότησης, για λόγους αλληλεγγύης και περιφερειακού σχεδιασμού» .


Οι προβληματισμοί του Φόρουμ της RuraliTIC, που θα αποτελέσουν και προβληματισμούς όλων των ενδιαφερομένων, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε τα βασικά και σημαντικά ερωτήματα, που θα απασχολήσουν έντονα και τους νέους «Καλλικρατικούς Δήμους» στη χώρα μας, στη νέα ψηφιακή κοινωνία.

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν ομάδες συζήτησης και παρουσίασης καινοτόμων ενεργειών σε διάφορους τομείς παρέμβασης των τοπικών φορέων, ενώ απονεμήθηκαν βραβεία (TROPHEES) σε καινοτόμες προτάσεις στους τομείς του τουρισμού, της τηλε-εκπαίδευσης, της τηλε-εργασίας, της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής υγείας, της βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης, της ηλεκτρονικής Δημοκρατίας κλπ.

Ο Δήμος Τρικκαίων συμμετείχε με πρότασή του στην κατηγορία του ηλεκντρονικού Τουρισμού (e-Tourisme), όπου το 1ο βραβείο κέρδισε ο Δήμος του Leucate (περ. Aude), με τη χρήση του Flashcode στην υπηρεσία του πολίτη. Επίσης στο Δήμο Τρικκαίων απονεμήθηκε το βραβείο της καλύτερης ξένης συμμετοχής.


Ο δικος μας Δημος τι κανει? σε ποια διεθνη forum για τις νεες τεχνολογιες εχει παρει μερος?
Μαλλον για φιεστες ειναι μονο και για αδελφοποιησεις  με αλλες πολεις, εκει εξαντληται η ''εξορμηση στο μελλον''


 

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου