Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Νέος θεσμός επαγγελματικής θητείας με αμοιβή στο στρατό

Νέος θεσμός επαγγελματικής θητείας με αμοιβή -μετά το 9μηνο υποχρεωτικής υπηρεσίας - καθιερώνεται με σχέδιο νομού του Υπουργείου Άμυνας.
Πρόκειται, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», για το θεσμό του «Ειδικού Εφεδρου Οπλίτη», τα βασικά χαρακτηριστικά του οποίου παρουσίασε ο υπουργός Άμυνας Ευ. Βενιζέλος σε κλειστή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με τη νέα ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα σε νέους που έχουν κάνει ήδη τη θητεία τους- μετά από προκήρυξη κενών θέσεων - να μείνει ακόμα για 6 μήνες ως 3 χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόβλημα ανεργίας, κάλυψης συντάξιμου χρόνου, πιστοποίησης προϋπηρεσίας σε κάποια ειδικότητα κ.ο.κ.

Οι νέοι αυτοί δεν θα έχουν «εργασιακή σχέση» αλλά θα θεωρούνται, όπως είπε ο υπουργός κ. Βενιζελος, «κληρωτοί με αξιοπρεπή παροχή η οποία δεν θα είναι μισθός». Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να πει το ύψος της αμοιβής: «Θα είναι μια αξιοπρεπής αποζημίωση, θα είναι ένα κίνητρο» είπε. Οι θέσεις των «Ειδικών Εφέδρων Οπλιτών» θα προκηρύσσονται κατά περιόδους, ανάλογα με τις ανάγκες.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται εντός του μηνός. Ήδη για το περιεχόμενό του ενημερώθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου