Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μετατρέψτε το κινητό σας τηλέφωνο σε μαγειρικό σκεύος!!!

Μετατρέψτε το κινητό σας τηλέφωνο σε μαγειρικό σκεύος!!!
Τα κινητά τηλέφωνα είναι πλέον μέρος της ζωής των περισσότερων από εμάς. Ακόμα και οι πιο ανένδοτοι παραδέχονται ότι διευκολύνουν την επικοινωνία και γενικότερα τη ζωή μας και σίγουρα αποτελούν ένα μέσο που μπορεί να μας βοηθήσει σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Η απειλή
Τα μέταλλα και το πλαστικό από τα οποία αποτελούνται τα είναι γνωστό ότι δεν απορροφώνται από το περιβάλλον. Το πιο ρυπογόνο όμως, στοιχείο τους η μπαταρία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι η ποσότητα καδμίου που περιέχεται στις μπαταρίες νικελίου καδμίου, είναι ικανή να μολύνει το 1/3 του νερού μιας πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων!
Η λύση
Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί στη χώρα μας - από εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας αλλά και καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων- συστήματα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων αλλά και των εξαρτημάτων τους, που αποτελούν τη μόνη λύση στο πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος από την απόρριψή τους.
Τι μπορούμε να ανακυκλώσουμε:
Όλα τα κινητά τηλέφωνα αλλά και τα εξαρτήματά τους (όπως φορτιστές, hands-free, μπαταρίες, car kits, πλαστικές / δερμάτινες θήκες, προσόψεις, κ.λπ.) που βρίσκονται αυτή τη στιγμή κρυμμένα μέσα στα συρτάρια και τα ντουλάπια μας. Μπορούμε να τα απορρίψουμε στους ειδικούς κάδους στα περισσότερα καταστήματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ή πώλησης συσκευών.
Από μαγειρικά σκεύη μέχρι σωλήνες
Αν βρίσκονται σε κατάσταση που μπορούν να ανακυκλωθούν, τα κινητά μας επισκευάζονται και προωθούνται στις αναπτυσσόμενες χώρες για χρήση.
Τα περισσότερα όμως, αποσυναρμολογούνται και τα διαφορετικά σημεία τους χρησιμεύουν για την κατασκευή και παραγωγή άλλων αντικειμένων.
Όσοι λοιπόν, έχουμε ανακυκλώσει τις συσκευές μας, σύμφωνα με τις διατάξεις προστασίας τους περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτά έχουν χρησιμεύσει ως:
Μέρος σωληνώσεων καθώς ο χαλκός τους, αποτελεί ένα από τα βασικά υλικά παραγωγής σωλήνων.
Μαγειρικά σκεύη (!), που παράγονται από τα στοιχεία νικελίου.
Μέρη φούρνων μικροκυμάτων αλλά και άλλων ηλεκτρικών συσκευών.
Ψηφιακά ρολόγια σε ηλεκτρικές κουζίνες.
Όσο για τα υλικά που είναι αναμεμειγμένα μεταξύ τους και δεν μπορούν να διαχωριστούν χρησιμεύουν για παραγωγή ενέργειας, μέσα από ειδικές διαδικασίες αποτέφρωσης.
Χρειάζεται, λοιπόν, μικρές και καθημερινές κινήσεις από εμάς, όπως αυτή της ανακύκλωσης των κινητών τηλεφώνων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο συρτάρι μας, που μας δίνουν την ευκαιρία να συμβάλλουμε πιο πολύ από ότι αντιλαμβανόμαστε στο τεράστιο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος που μας αφορά όλους τόσο πολύ. http://www.qualitynet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου