Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Καταγγελία κατοίκων του κέντρου της Λαμίας για ηχορύπανση

Διαβάστε την πολύ σοβαρή καταγγελία των συμπολιτών μας που βιώνουν μια απαράδεκτη κατάσταση, στο κέντρο της Λαμίας υπο την ανοχή των ΄΄υπευθύνων΄΄:

''Αγαπητοί φίλοι,
Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορούν να αποτρέψουν κάποιον να κατοικεί μόνιμα στο κέντρο της Λαμίας. Είναι, όμως, επίσης πολλοί αυτοί που ωθούν κάποιον να επιμένει να κατοικεί, και συνοψίζονται στο γεγονός ότι η διαμονή αυτή μετράει πολλά χρόνια, ακόμη από την παιδική ηλικία για κάποιους από εμάς. Είναι η παιδική μας γειτονιά, είναι το χωριό μας που μεγάλωσε, αναπτύχθηκε, ακολούθησε την πρόοδο και την τεχνολογία, αλλά έχασε από ανθρωπιά, μετέτρεψε όσους την υπηρετούν σε μηχανές, που δέχονται εντολές και τις εκτελούν αγόγγυστα και αφιλτράριστα.

Ας αφήσουμε το αίσχος, τη ντροπή για την κοινωνία μας, της μετατροπής της Πλατείας Ελευθερίας και της πέριξ αυτήν περιοχής σε μία απέραντη disco, αψηφώντας κάθε ίχνος ευαισθησίας για την ψυχική υγιεινή όσων δεν συμμετέχουν σ' αυτό το show, όσων κατοικούν εκεί. Ας μεταφερθούμε μερικά, μόλις, μέτρα μακρύτερα, στο τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Χατζοπούλου, Βύρωνος, Καραγιαννοπούλου και την πλατεία Πάρκου. Εδώ και χρόνια, όλα τα καταστήματα αρτοποιημάτων, γλυκισμάτων κλπ. ανάμεσα στην Τράπεζα Αττικής και την Αγροτική Τράπεζα, έχουν θεωρήσει σωστό, στα πλαίσια του ωχαδερφισμού, βέβαια, να εγκαταστήσουν στην οροφή τους, υπαίθρια φυσικά, τις μεγάλες έως τεράστιες μονάδες εξαερισμού των κλιματιστικών και των ψυγείων τους, χωρίς καμμία ηχομόνωση, χωρίς μελέτη, αλλά και χωρίς κανέναν έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές. (Υγιειονομικό, Πολεοδομία, Δήμο, Νομαρχία....). Ο θόρυβος, ειδικά το βράδυ; Το λιγότερο σε τινάζουν από τον ύπνο όταν ενεργοποιούνται μετά τον αυτοματισμό τους.

Στα πλαίσια αυτά, και με το σκεπτικό ότι κανείς δεν ελέγχει, κανείς δεν ενδιαφέρεται, βρήκε, εδώ και μερικούς μήνες, την ευκαιρία το κατάστημα του Super Market 'Βερόπουλος' στην οδό Καραγιαννοπούλου, και εγκατέστησε στην οροφή του δέκα!! θηριώδεις τουρμπίνες εξαερισμού των ψυγείων του οι οποίες δουλεύουν νυχθημερόν, κλείνοντας με τοίχο τις τρείς από τις τέσσερις πλευρές της περιμέτρου του χώρου που είναι τοποθετημένοι. Το σύστημα αυτό λειτουργεί σαν τεράστιο ηχείο και δημιουργεί τέτοιο θόρυβο, που όχι μόνο μας δημιουργεί πρόβλημα στον νυκτερινό ύπνο, αλλά καταργεί και την ομαλή διεξαγωγή στοιχειωδών δραστηριοτήτων μας κατα τη διάρκεια της ημέρας (εργασία, διάβασμα παιδιών), ακόμη και οι απλές συζητήσεις μεταξύ μας γίνονται με δυνατή φωνή για να ακουγόμαστε. Δεν υπάρχει, δηλαδή, για πολλές οικογένειες της περιοχής κανονική ζωή. Χωρίς να είμαστε υπεβολικοί, ζούμε εδώ και μήνες μία 'κόλαση'. Οι γνωστοί ή οι πελάτες μας αποφεύγουν να μας επισκεφθούν, γιατί δεν μπορούν να σταθούν πάνω από ελάχιστη ώρα. Κάποιοι από εμάς, κατά διαστήματα, έχουμε εκφράσει το παραπονό μας, προφορικά, στους προϊσταμένους του super market, ως πολίτες που απευθύνονται σε πολίτες, υποθέταμε, σε ανθρώπους και όχι σε μηχανές.

Το αποτέλεσμα, βέβαια απογοητευτικό...'Γράψιμο' κανονικό. Πρέπει, 'σώνει και καλά', δηλαδή, να γίνουμε δικομανείς, πρέπει εμείς να ενεργοποιήσουμε τους αδιάφορους κρατικούς μηχανισμούς, με την ελπίδα, όχι τη βεβαιότητα, οτι θα επιτύχουμε κάτι. Δεν μπορούμε να συννενοηθούμε σαν πολίτες, σαν άνθρωποι, για να λύσουμε ένα απλό, με αυτονόητη λύση, προβλημα.

Μερικοί από μας, επέλεξαν έναν ήπιο τρόπο αρχικά, να γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα μας στην κοινωνία και στις αρχές μέσω της 'Πρωτοβουλίας'. Κάποιοι άλλοι, πιθανόν, να έχουν, ήδη, απευθυνθεί στην δικαιοσύνη.

Σας ευχαριστούμε για το χώρο που μας διαθέσατε.
Με Εκτίμηση Κάποιοι αγανακτισμένοι πολίτες του κέντρου της Λαμίας''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου